Cămașa traditională românească a cucerit vedetele internaţionale şi străluceşte în lumina reflectoarelor, la Hollywood! Staruri precum Halle Berry, Kristen Dunst, Jenifer Garner , Gwyneth Paltrow, Katie Holmes, Kate Moss, Anne Hathaway, Kourtney Kardashian, Nicole Kidman, Rosie Huntington-Whiteley sau Adele o poartă cu mândrie, de fiecare dată când au ocazia.

În combinaţie cu jeanşi, portul nostru popular poate fi o alegere inspirată pentru o ţinută casual. Ne demonstrează actriţele Anne Hathaway(1), Halle Berry(2), Kate Moss(3) si Katie Holmes(4), care au ales să poarte o bluză inspirată de frumuseţea ie româneşti şi brodată cu motive tradiţionale.

Acelaşi model de cămasă le-a cucerit şi pe Demi Lovato(1) sau Lauren Silverman(2), în timp ce actriţa Selma Blair(3 și 4) pare să nu se poată lipsi de ia ei, brodată tot cu roşu. A fost fotografiată doi ani la rând îmbrăcată în ia preferată, în timp ce ieşea la o limbare cu băieţelul ei!

La fel de îndragostite de stilul nostru tradițional par şi vedele Adele(1), Kourtney Kardashian(2), Molly Sims(3) sau Rita Wilson(4). Fie că este vorba de o şedinta foto pentru revista Vogue a cântareţei Adele, de o ieşire în oraş a celebrei Kourtney Kardashian, de o plimbare cu fiul a modelului Molly Sims sau de o apariţie într-un show tv a soţiei lui Tom Hanks, Rita Wilson, toate au ales să poarte o ie cu mancă lungă şi broderie elegantă, cusută cu negru.

Şi modelul Alexa Chung (1) poartă o bluză inspirată de ia românească în combinaţie cu o pereche de jeanşi scurţi, în timp ce actriţa Camila Belle(2) a asortat o cămașă cu mânecă lungă la o fustă elegantă din dantelă. Ceva mai relaxată, actriţa Jenifer Garner(3) a îmbrăcat o ie cu mânecă scurtă brodată cu albastru deschis la shopping iar modelul Rosie Huntington-Whiteley(4) a ales un model mai simplu, brodat cu alb, pentru o ieşire în oraş.

Cămașa romanească a stralucit şi în filme, purtată de actriţe de renume. Kirsten Dunst(1) a îmbrăcat-o în pelicula “All Good Things”, Kate Beckinsale(2) a purtat-o în producţia de succes “Van Helsing”, Karen Allen(3) a etalat-o în celebrul “Indiana Jones and Raiders of the Lost Ark” şi Scarlett Johansson(4) a strălucit în ie în filmul “The Other Boleyn Girl”.

Îţi mai aminteşti de filmul “Love Story”? Atunci cu siguranţă ai remarcat-o pe frumoasa Ali MacGraw(1), îmbracată în cămașa românească. Din aceeaşi generaţie, şi Helen Mirren(2), Jane Birkin(3) sau Raquel Welch(4) au strălucit în ia românească!

Sursa: anilu.ro

Distribuie articolul: