Frumoasă e Moldova noastră, frumoasă e din orice punct ai admira-o, numai că această frumusețe poate bucura doar ochii ce sunt în stare să o vadă. Fotografa Cristina Tocan știe să surprindă frumosul și să-l transpună în fotgrafii cu care te bucurăm și pe tine, în fiecare weekend. De data aceasta îți organizăm o călătorie virtuală la sudul țării, în satul Palanca. 

Weekend-ul acesta ne-a dus în extrema estică a Republicii Moldova, în satul Palanca din raionul Ștefan-Vodă.

Aici, pe malul Nistrului, se întind priveliști de toată frumusețea și sate care au aspect total diferit decât ceea cu ce suntem obișnuiți la centrul sau nordul țării.

 

Arhitectura rurală se distinge prin case înguste si lungi, unele păstrând încă acoperișurile ecologice din stuf de odinioară

 

Ceea ce ne-a impresionat îndeosebi a fost spicul de grâu ca element decorativ specific zonei. Practic toate casele din sat au spicul de grâu în vârful acoperișului, drept semn al bunăstării și belșugului.

 

Zona este una favorabilă pentru cicliști, si noi nu am fost o excepție. Am savurat peisajele superbe într-o plimbare cu bicicletele pe malul Nistrului și am contemplat natura, atât de dragă și deosebită a plaiului mioritic