Știm că ai vrea atât de mult să mai zăbovești sub plapuma caldă, să mai dormi un pic, măcar 5 minute. Drept urmare, amâni alarma cu 10 minute, apoi cu încă 10 și într-un final te pomenești că iarăși ești în fugă și iarăși întârzii la birou. Iar dacă mai ai și un copil de școală sau grădiniță…

Ei bine, noi nu am descoperit cine știe ce taine ale trezitului la timp dimineața, dar am tras cu urechea și am aflat câteva secrete ale celor harnici, care la ora 7 arată ca în filmele americane, bine pregătiți să ia cu asalt ziua de muncă.

  •   În primul rând, haide să începem cu banalul program de somn. Desigur, serialul de pe Netflix e atât de captivant că nici nu observi că se face ora unu noaptea, dar încearcă să mergi la culcare nu mai târziu de ora unsprezece noaptea, fără a sta cu nasul în telefon când te-ai băgat în pat. Da, și fără televizor. Sănătatea și aspectul tău fizic se vor îmbunătăți.
  •   Cinează nu mai târziu de ora șapte seara și ai grijă să consumi ceva ușor și sănătos. Un stomac care nu are de digerat un volum mare de mâncare grea îți va asigura un somn mai liniștit. Unde mai pui, că a doua zi te vei trezi la șase dimineața. De foame, da.
  •   Nu-ți seta drept alarmă o melodie care te face efectiv să sari din pat. O melodie plăcută este mai benefică pentru sistemul nervos și te ajută să te trezești treptat.
  •   Ia-ți motan. Acești sunt flămânzi non-stop și gradul de foame crâncenă este atins în jurul orei șase dimineața. Fii sigur/ă, nu ve putea rămâne în pat, calm, când animalul suferind miaună la ușa ta.
  •   Gătește un mic dejun delicios. Și o cafea aromată. Când știi că urmează să mănânci ceva bun, te trezești cu mai multă tragere de inimă. Vezi exemplul motanului.
  •   Delectează-te cu aroma preferată când faci duș, ascultă muzică bună în căști și crează-ți o dispoziție pozitivă pentru ziua ce va urma. Că de trezit oricum te vei trezi, nu ar fi mai bine s-o faci cu o stare de bine generală?
  •   Ca să eviți haosul dimineții, pregătește-ți cele necesare de cu seară. Hainele călcate, încălțămintea curățată, încărcătorul și telefonul la vedere, geanta în ordine.
  •   Cei care vor să își înceapă diminețile activ, dar se tem că nu sunt suficient de motivați, n-au decât să cheme în ajutor un alt patruped. Câinele nu te întreabă dacă plouă sau ninge, dacă ai chef sau nu – vei fi nevoit să iei lesa și să ieși la plimbare. În lift, verifică dacă ai luat și câinele.
  •   Plănuiește-ți ziua. E mult mai ușor să te trezești având un plan pe ziua respectivă, știind cu ce să-ți începi activitatea. Astfel vei fi mult mai motivat, mai productiv și mai energic.
  •   Un ultim sfat – după ce te-ai trezit, aranjează-ți neapărat patul. Nu știm de ce, așa zic ăia bogați și de succes.

Autoare: Ana Chiriac

Distribuie articolul: