Artistul a fost profund marcat de trecerea în neființă a maestrului Ștefan Petrache. Cătălin Josan a lansat o petiție prin care solicită Primăriei Chișinău, redenumirea unui bulevard în numele regretatului interpret de muzică ușoară. 

„Nu-mi pot aduna gândurile să scriu ceva demn de înălțimea lui Ştefan Petreche. Nu pot să mă împac cu gândul că nu mai e. Nu cred! Mi-a fost mai mult decât mentor. Curajul şi stoicismul cu care înfrunta nedreptățile lumii în care i-a fost dat să trăiască, m-au marcat profund. Un om de un talent nemărginit, i se alătură acum celui ale cărui versuri le-a onorat prin muzică – Eminescu. Ştefan Petrache. Nemuritor!”, scria Cătălin, la aflarea veștii despre moartea maestrului.

Astăzi Catalin Josan vine cu un apel către admiratorii maestrului, rugându-i să semneze petiția prin care solicită Primăriei capitalei redenumirea unei artere principale în Bulevardul Ştefan Petrache.

„Solicit primăriei municipiului Chișinău redenumirea unui bulevard din capitală în numele lui Ștefan Petrache. Nimic nu poate înlocui golul pe care îl lasă, însă puținul pe care îl putem face este să-i onorăm amintirea prin a-i dedica o arteră principală a capitalei. Ca el, nu vor mai fi. Vă rog să semnați și distribuiți petiția!”, este îndemnul tânărului artist.

Până în acest moment petiția a fost semnată de aproape 200 de persoane. Dacă rezonați cu apelul lui Cătălin, puteți semna petiția aici.

Amintim că maestrul Ștefan Petrache s-a stins pe 13 ianuarie 2020, iar în data de 16 ianuarie, acesta a fost înhumat în Cimitirul Central Armenesc. Artistul suferea de ani buni de diabet, însă acuza și probleme de inimă. Iar acum aproximativ un an, acesta a suferit un stop cardiac.

Sursa: Facebook/CatalinJosan

Vezi și: Ștefan Petrache, petrecut pe ultimul drum. Oamenii s-au adunat la Palatul Național pentru a-i aduce un omagiu (Live)

Distribuie articolul: