Dacă te-ai plictisit de terciurile pe care obișnuiești să le ai la micul dejun, atunci această budincă este tocmai rețeta de care ai nevoie. Dă-i o șansă și vei vedea că vei reveni des la ea.

Ingrediente:

  • 200 grame quinoa alba
  • 500 ml lapte vegetal (de cocos, migdale, ovăz sau soia)
  • O pastaie de vanilie
  • O lingura de miere sau sirop de agave
  • O lingura de seminte de chia
  • Un praf de sare

Preparare:

Pentru început, pune laptele vegetal într-o cratiță și încălzește-l la foc mic. Poți folosi orice lapte din nuci sau cereale, însă ți-l recomandăm pe cel de cocos sau de migdale, pentru o aromă subtilă și delicată. Până când laptele se încălzește, pune quinoa într-o sită și clătește-o de câteva ori, cu apă rece. Las-o la scurs, apoi adaug-o în lapte, atunci când acesta este fierbinte. Pune și praful de sare.

Taie pe lungime păstaia de vanilie, scoțându-i semințele și adăugându-le și pe ele în cratiță. Pune și păstaia în lapte, pentru că aceasta își va elibera aroma intensă. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute sau până când quinoa este gătită.

În continuare, pune în cratiță și lingura de îndulcitor, fie că alegi sirop de arțar, de agave, miere sau chiar zahăr brun. Amestecă ușor, până când se omogenizează. Scoate păstaia de vanilie din cratiță, apoi oprește focul.

Adaugă semințele de chia și amestecă puțin, până când acestea se încorporează. Unge cu unt sau cu ulei de cocos o tavă adâncă pentru cuptor, apoi toarnă compoziția în interior. Da totul la cuptor timp de 10-15 minute. Servește budinca simplă sau cu fructe de sezon. Poți adăuga și fulgi de cocos, migdale sau alte nuci preferate.

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Instagram/baraaelsabbagh

Citește și: Brioșe fără coacere din fructe uscate și fulgi de cocos. Un desert rapid și arătos care va decora masa de sărbătoare (Video)

Distribuie articolul: