Și vouă vi-s atât de dragi buchetele încât le-ați mânca? Acum acest lucru e posibil. Food-floristica ia amploare în țara noastră și este tot mai solicitată în rândul persoanelor care își doresc să facă o surpriză absolut unică și deosebită persoanei dragi. Denisa-Daniela Beregoi practică crearea buchetelor personalizate comestibile de mai bine de trei ani și a adunat în palmaresul brandului ei creații dintre cele mai inedite. Cum s-a născut saphir Bouquets și care a fost cea mai memorabilă creație a tinerei, aflăm chiar de la ea.

Buchete cu safire… comestibile

„Ideea a încolțit acum trei ani, în primăvara lui 2017. Fiind o persoană creativă, iubitoare de frumos și mai nebunatică din fire, m-am gândit că și produsele pe care le consumăm: fructe, mezeluri sau dulciuri pot fi combinate în buchețele mai speciale. Denumirea are farmecul ei aparte și a luat viață odată cu primele lucrări postate pe pagina de Facebook. Pregătesc pentru viitorul apropiat un rebranding, care va reprezenta mai mult domeniul în care activez”, ne povestește Denisa, creatoarea brandului și a surprizelor Saphir Bouquets.

Primii clienți – cei mai fideli

„Îmi place extrem de mult ceea ce fac și primesc o deosebită plăcere de la proces. Am ajuns să avansez cu fiecare buchețel, să mă perfecționez în această artă a frumosului – impresionant cumva și pentru mine. Primii mei clienți au devenit în timp și clienții fideli, care până astăzi apelează cu încredere la serviciile mele, iar pentru asta le mulțumesc foarte mult”, mai spune însuflețitoarea buchetelor Saphir.

O creație în care se contopesc două idei

„Atunci când creez o nouă compoziție, încerc să contopesc ideea mea cu ideea clientului, astfel încât la final să iasă ceva frumos. Dacă să vorbim despre criterii, eu mă conduc în primul rând după calitate. Apoi, bineînțeles, prospețime și, cel mai important, mult suflet”, spune Denisa-Daniela. Iar sufletul se vede și simte în fiecare creație, fie că e dulce sau sărățică, pentru o ocazie specială sau menită să uimească, surprindă plăcut pe cineva.

Cum arată „un buchet de succes”

Combinațiile nu au reguli: de la flori și zefire și până la bere cu afumături, asortate frumos cu niște legume sau verdețuri. „Destul de des mă confrunt cu situația când clientul e confuz și nu știe ce aranjament să aleagă. Din fericire, am inspirație pentru toți și pentru toate – deci nu e o problemă să găsesc mereu ceva potrivit care să atingă așteptările clientului. Un buchet „de succes” este realizat și în funcție de preferințele, vârsta, culorile preferate ale destinatarului sau ocazia deosebită cu care urmează să fie felicitat”, ne mai spune creatoarea Saphir Bouquets.

Ce alegem să dăruim unui bărbat?

„Când dorim să dăruim, gândul trebuie să ne fie în primul rând la creativitate și unicitate. Un buchet comestibil e un cadou perfect chiar dacă destinatarul e o persoană apropiată sau mai puțin apropiată. Mai întreb clienții să descrie omagiatul sau să îi asocieze cu un cuvânt – la această întrebare am primit răspunsuri foarte neobișnuite. Ce pot spune la general e că eu creez doar în condiții sterile, mereu cu mănuși, mască și e echipament special. Garantez la majoritatea compozițiilor un termen de păstrare în deplină prospețime de până la 20-21 de ore la frigider sau în loc răcoros”, ne mai menționează creatoarea de buchete comestibile.

Organizarea… și-n muncă, și-n compoziții

„Pentru a reuși, îmi planific cu ceva timp înainte comenzile și, cu grijă, verific și notez fiecare detaliu pentru ziua următoare. Mă ajuta cel mai mult familia mea, mai ales mama, care mă susține, dar și persoana iubită, care mă ajută și mă încurajează la fel de mult. Îmi amintesc perfect fiecare creație a mea și toate îmi sunt enorm de dragi. Îmi amintesc cu multă mândrie de cel mai mare buchet făcut de mine pentru directorul unei mari companii de mezeluri de la noi din țară. Buchetul era comestibil și avea înălțimea de un metru și cântărea în jur de 15 kg. Am făcut impresie”, își amintește Denisa Daniela Beregoi.

Saphir Bouquets și mai departe

„Am planuri și speranțe de viitor mari cu brandul Saphir Bouquets. Îmi doresc să-l extind în toată Republica. Până în prezent am reușit să organizez și două masterclass-uri de compoziție floristică și voi continua și cu alte ateliere. E o plăcere să împărtășesc și cu alte persoane experiența mea, creând în viitor o școală a Food-floristicii și a decorului… dar până la ea vă delectez cu noi creații în fiecare zi”, ne promite tânăra.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Zâmbiți , iubiți și mulțumiți pentru tot ce aveți și pentru ceea ce vi se oferă ❤️#happytobeme

O postare distribuită de Denisa-Daniela Beregoi (@denyberegoi) pe

Foto: Saphir Bouquets