Este stabilită cu traiul în Italia de mulți ani. A reușit nu doar să se adapteze la viața de acolo, ci să o trăiască la maximă intensitate. Imortalizează cele mai frumoase peisaje, ținute și transmite căldură prin fotografiile ei celor peste 128 de mii de urmăritorii pe Instagram. Cunoaște-o pe Mia Beschieri și cum își trăiește viața, în interviu.

Mia, îți mulțumim că ai acceptat să ne acorzi acest interviu! Spune-ne cum a început activitatea ta pe blog?

„Țin să mulțumesc pentru acest interviu drăguț. Am început această activitate acum 7-8 ani. A început totul ca un mic joc, care treptat a devenit cea mai frumoasă pasiune și job pentru mine”, recunoaște Mia.

Cum ai reușit să aduni un număr atât de mare de urmăritori? În cât timp ai crescut această comunitate frumoasă?

„Mi-am creat acest profil în 2013. Pe atunci era mult mai ușor să crești, algoritmul Instagramului era diferit. Aveai posibilitatea să crești destul de rapid. Mă simt o norocoasă, având această comunitate minunată. Consider că pasiunea este vitală.

Fă lucrurile cu pasiune, cu suflet și oamenii te vor urmări”, spune Mia Beschieri.

 

Ai un profil foarte armonios și plin de culoare. Ce te inspiră să-ți creezi look-uri atât de colorate zi de zi?

Nu îmi imaginez garderoba mea în culori neutre. Mi s-ar părea atât de plictisitoare! De fire sunt o aventurieră. Caut mereu ceva nou și interesant: o nouă experiență, o schimbare, pentru că banalitatea și lucrurile deja cunoscute mă plictisesc. Toate hainele mele îmi reflectă personalitatea și dispoziția pe care o am. Eu simt necesitatea de a mă îmbrăca colorat, pentru că trăiesc într-o lume colorată, inspirată de conexiunile cu oamenii și natura. Anume aceste lucruri mă inspiră, natura și oamenii care mă înconjoară. Eu aleg să trăiesc colorat din toate punctele de vedere!”, a mai spus Mia pentru EA.md.

Crezi că pentru a fi stilată e nevoie de sume mari de bani?

„Nu este nevoie să cheltui sume enorme de bani pentru a reuși să arăți impecabil. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la detalii și să depui puțin mai mult efort în momentul în care îți alegi piesele vestimentare. Cel mai importat e ca acea ținuta să ți se potrivească. Noi femeile trebuie să ne acceptăm corpul așa cum arată în momentul actual, dacă vrem să arătăm bine în hainele pe care le purtăm. Cu cât îți cunoști mai bine corpul, punctele lui forte și micile imperfecțiuni, cu atât hainele pe care le alegi te vor avantaja mai mult. Detaliile fac diferența! De multe ori nu avem nevoie decât de acele mici detalii care să ne facă să simțim că avem o ținută interesantă și cool”, susține bloggerița.

Fotografiile pe care le postezi pe Instagram îți taie respirația, cum reușești să găsești aceste locuri minunate pentru călătorii și fotografii? 

Cum spuneam, de fire sunt o aventurieră! Mă captivează absolut tot ce ține de călătorii. Am foarte multe cărți și jurnale legate de travel. Citesc mult și răsfoiesc instagramul și Pinterest-ul non stop în căutate de istorie, locuri noi și aventură”, recunoaște moldoveanca.

Evident că Italia este o țara extrem de frumoasă și găsești ușor locații deosebite pentru fotografii. Este posibil să creezi content captivant și în Moldova?  Ce locații frumoase cunoști în Chișinău? 

„Sunt plecată de foarte mulți ani de acasă, dar urmărind unii bloggeri și influenceri din Moldova am descoperit o mulțime de locuri minunate și la noi acasă. Eu îmi doresc enorm să pot veni acasă și să creez content în vatra mea străbună. Cu siguranța avem locuri deosebite, pline de istorie și tradiție. Nu este la Chișinău, însă acum trei ani am vizitat Pivnița de vinuri subterane din Cricova pentru prima oară. A fost o experiență unică!”, povestește Mia pentru EA.md.

Am văzut pe instastories cum ai amenajat locuința voastră și știu că ați făcut-o împreună cu iubitul tău fără a apela la vreun designer. De unde v-ați inspirat? 

„Eram doi copii când visam cu ochii deschiși la un cuibușor al nostru. Odată ce visul nostru a devenit realitate am simțit necesitatea de a ne ocupa personal de fiecare detaliu a locuinței noastre. Este cea mai mare satisfacție privind cum visul nostru prinde culoare și armonie. Sunt pasionată de stilul Bohemian și Scandinav. Multă inspirație am găsit pe Pinterest,la fel mi-am procurat și unele cărți de design interior.  Pentru noi design-ul interior trebuie sa fie confortabil, primitor, practic și desigur, călduros. Este o modalitate de a caracteriza bucuria lucrurilor simple şi adevărate din viață. Este vorba de plăcerile simple, de zi cu zi, care hrănesc sufletul, de la un design frumos, o plimbare, la timpul petrecut cu un prieten sau chiar savurarea unei ceşti de cafea”, spune Mia Beschieri.

Povestește-ne cum a decurs procesul de amenajare a locuinței voastre?

„Procesul decurge foarte lent (zâmbește). Eu sunt o fire foarte schimbătoare, îmi doresc sa fiu convinsă sută la sută de deciziile pe care le luăm în legătură cu decorul casei. Analizez orice detaliu și ori de câte ori am ocazia, fac multe schimbări. Suntem mereu in căutare de ceva diferit, dar care totodată sa ne reprezinte ca două suflete pereche. Prindem gust și satisfacție ori de câte ori cumpărăm ceva nou. Mă simt o norocoasă ca iubitul meu împărtășește aceleași gusturi ca și mine, astfel împreună dăm viața visului nostru”, a mai dezvăluit bloggerița.

 Ai o relație de lungă durată cu iubitul tău, spune-ne care este secretul unei relații armonioase și longevive?

„Este uşor să te îndrăgosteşti, dar puţini ştiu cum să păstreze iubirea ori cum să transforme pasiunea primilor ani, într-o relaţie de încredere, care să treacă testul timpului. IUBIREA, RESPECTUL, ÎNCREDEREA, și COMUNICAREA sunt cele mai importate lucruri in viața unui cuplu.  Prima regulă a unei legături armonioase este să trăiești într-o stare frumoasă și senină. O stare în care ești fericit. În care nu te supără purtarea celuilalt, chiar dacă poate nu e așa cum ți-ai dori-o”, ne-a declarat Mia.

Emani foarte multă căldură, cum reușești să fii mereu atât de pozitivă?

„Înțeleg că nu este întotdeauna ușor să vezi frumosul și să fii mereu cu zâmbetul pe buze, însă eu încerc  mereu să mă concentrez doar pe prezent și lucruri pozitive. Îmi aleg oamenii din jurul meu, oameni de suflet, oameni de calitate. Îmi petrec timpul lângă persoane deschise, senine care privesc viața cu optimism. Nu las pe nimeni să-mi strice starea mea de spirit. Îmi amintesc cine sunt cu adevărat și nu îmi pierd energia gândindu-mă la lucruri negative. Sunt recunoscătoare Universului pentru viața pe care o am”, spune tânăra.

Ce sfaturi ai putea oferi fetelor pentru a fi fericite și pentru a nu se complexa?

„Noi, femeile, suntem frumoase, fragile, inteligente și puternice. Să ne focusăm pe toate calitățile noastre și mai ales, pe cele care ne fac cu adevărat speciale! Să nu omorâm copilul din noi. Să râdem, cântăm și dansăm – viața trebuie trăită la maxim ACUM! E mai bine să fii o versiune originală a ta decât o copie a altcuiva.Să ne iubim așa cum suntem cu adevărat! Să nu ne comparăm cu ceilalți pentru că, SUNTEM UNICE!” – Mia Beschieri.

Autoare: Doina Cojocaru, stagiară