Se știe că acum mulți îl detestă pe politicianul rus, Putin, pentru că ceea ce face el, nu este o operațiune militară, ci un război. Această invazie rusă din Ucraina a declanșat un val de indignare la nivel mondial, iar acest lucru s-a văzut în diferite moduri. Zilele trecute însă japonezii nu au ales să iasă la protest, dar s-au revoltat printr-un blestem. 

Așadar, aceștia l-au blestemat pe președintele rus Vladimir Putin, cu ajutorul unor păpuși de paie cu chipul său. Păpușile de paie care poartă chipul președintelui rus Vladimir Putin și bilețelele care cer „exterminarea” acestuia au declanșat o anchetă a poliției din orașul japonez Chiba, la est de Tokyo. 

Păpușile „wara ningyō”, traduse în „păpuși de paie”, au fost folosite în istoria Japoniei pentru a ține răul la distanță. Ele au fost, de asemenea, folosite ca parte a ritualurilor supranaturale, păpușile reprezentând subiectul blestemului. De la mijlocul lunii mai, păpușile de paie au fost găsite în cel puțin zece sanctuare șintoiste din prefectura japoneză, aproape de orașul Matsudo.

O păpușă de paie a fost găsită la Altarul Mikazuki din Matsudo, bătută în cuie pe un copac sacru, cu două cuie lungi care trec prin zonele reprezentând pieptul și capul păpușii. Acesta erau însoțite de un bilet pe care scria: „Vladimir Putin, născut la 7 octombrie 1952. Rugați-vă pentru exterminarea lui”.

Publicațiile locale susțin că păpușile par să exprime revolta împotriva lui Putin, pe fondul războiului din Ucraina. Camera de securitate a surprins un bărbat intrând în altar după-amiaza purtând în geantă ceva ce părea a fi o păpușă de paie.

„Pot înțelege că vrei să se încheie războiul, dar vă rog încetați să mai faceți astfel de lucruri copacului sacru”, a declarat Yukihiro Tajima, în vârstă de 60 de ani, un oficial de la altarul Mikazuki.

Sursa:  Newsweek.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: