Yoga este o modalitate excelentă de a lucra la flexibilitate și putere. Aproape toată lumea o poate face și acest tip de mișcare nu este doar pentru oamenii care își pot atinge lejer degetele de la picioare sau vor să mediteze. Unele tipuri de yoga sunt despre relaxare. În altele, te miști mai mult. Majoritatea tipurilor se concentrează pe învățarea posturilor, numite asane. Acestea includ, de obicei, atenția asupra respirației.

Yoga pentru flexibilitate

Posturile de yoga funcționează prin întinderea mușchilor. Ele te pot ajuta să te miști mai bine și să te simți mai puțin rigid sau obosit.

La orice nivel de yoga, probabil că vei începe să observi beneficii în curând. Într-un studiu, oamenii și-au îmbunătățit flexibilitatea cu până la 35% după doar 8 săptămâni de yoga.

Un plus de forță

Unele stiluri de yoga, cum ar fi ashtanga și power yoga, sunt foarte fizice. Practicarea unuia dintre aceste stiluri te va ajuta să îmbunătățești tonusul muscular.

Dar și stilurile de yoga mai puțin viguroase, cum ar fi Iyengar sau hatha, pot oferi beneficii de forță și rezistență.

Multe dintre ipostaze construiesc puterea superioară a corpului. Pozițiile în picioare, mai ales dacă le ții mai multe respirații lungi, sporesc forța mușchilor (cvadricepsului și abdominalilor). Există și poziții ce întăresc spatele. Când sunt făcute corect, aproape toate pozițiile construiesc forța de bază în mușchii abdominali profunzi.

O postură mai bună de la yoga

Când ești mai puternic și mai flexibil, postura ta se îmbunătățește. Cele mai multe poziții în picioare și așezat dezvoltă forța de bază, deoarece ai nevoie de mușchii de bază pentru a susține și menține fiecare poziție.

Cu o zonă „core” mai puternică, este mai probabil să ai o postură mai bună si să pari mai înalt.

Yoga ajută și la conștientizarea corpului tău. Acest lucru te ajută să observi mai repede dacă ai mușchii încordați sau obosiți, astfel încât să-ți poți ajusta postura.

Beneficii ale respirației

Yoga implică de obicei să acorzi atenție respirației, ceea ce te poate ajuta să te relaxezi. De asemenea, poate necesita tehnici specifice de respirație.

Dar yoga de obicei nu este aerobă, cum ar fi alergarea sau ciclismul, cu excepția cazului în care este un tip de yoga intens.

Mai puțin stres, mai mult calm

S-ar putea să te simți mai puțin stresat și mai relaxat după ce faci niște yoga. Unele stiluri de yoga folosesc tehnici de meditație care ajută la calmarea minții. Concentrarea asupra respirației în timpul yoga poate face și asta.

Bună pentru inima ta

Yoga este cunoscută de mult timp pentru a abilitatea de reduce tensiunea arterială și a încetini ritmul cardiac. O frecvență cardiacă mai lentă poate aduce beneficii persoanelor cu hipertensiune arterială sau boli de inimă și persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.

Yoga a fost, de asemenea, asociată cu scăderea nivelului de colesterol și trigliceride și o mai bună funcționare a sistemului imunitar.

Sună excelent, nu?

Distribuie articolul: