Mămăliga e un aliment care se prepară ușor și e foarte gustos. Dar știai că mămăliga are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru?

Mămăliga nu îngrașă

Vrei să slăbești? Atunci mămăliga te va ajuta. Conform Adevărul.ro, mămăliga îmbunătățește digestia și conține puține calorii. Alimentul este bogat în minerale, vitamine şi nutrienţi, cum ar fi vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.

Mămăliga făcută acasă, cu apă și sare, fără unt sau ulei, are 73 de calorii/ porție, în condițiile în care o porție înseamnă o jumătate de cană de mămăligă. Această porție conține și 16 grame de carbohidrați, dar și 1,5 grame de fibre, potrivit site-ului DOC.

Mămăliga poate reduce riscul de cancer

Consumul de mămăligă reglează nivelul de zahăr din sânge, mai ales la pacienții care suferă de diabet zaharat de tip 1 și diabet zaharat de tip 2.

Numeroase studii, realizate de către cercetătorii din SUA, au relevat faptul că mămăliga are un impact pozitiv asupra sănătății, în general, întărind sistemul imunitar. De asemenea, cercetătorii au demonstrat că mămăliga poate reduce riscul de cancer la colon şi riscul de formare a hemoroizilor.

Sursa: Adevărul.ro

Imagine reprezentativă: Gătesc.ro

Distribuie articolul: