Cea mai mare diferență dintre antrenamentele de forță și cele aerobice este modul în care îți afectează corpul. Antrenamentul de forță, cum ar fi ridicarea de greutăți sau folosirea benzilor de rezistență, îți construiește mușchii și îi ajută să lucreze așa cum ar trebui.

Exercițiile aerobe, cum ar fi alergarea sau înotul, sunt concepute pentru a-ți face inima mai puternică și pentru a-ți ajuta corpul să folosească mai bine oxigenul. Ambele sunt bune pentru sănătatea ta generală, doar în moduri diferite.

Oasele tale devin mai puternice

Osteoporoza este atunci când oasele tale devin mai slabe pe măsură ce îmbătrânești. Antrenamentul de forță poate ajuta la prevenirea sau împiedicarea acesteia să se agraveze. Exercițiul declanșează proliferarea celulelor care formează osul. Șoldurile, coloana vertebrală și încheieturile tale pot obține cel mai mare beneficiu din antrenamentul de forță. Ele sunt, de asemenea, locurile cele mai susceptibile de a fi afectate de osteoporoză.

Scapi de kilogramele în plus

Ridicarea greutăților te poate ajuta să pierzi greutate. Antrenamentul de forță poate scăpa de grăsimea corporală și te poate ajuta să arzi mai multe calorii. Menținerea mușchilor sănătoși poate ajuta, de asemenea, la prevenirea traumelor care se pot întâmpla în timp ce faci exerciții aerobice, cum ar fi mersul pe jos sau alergarea.

Îți păstrezi echilibrul

Pe măsură ce îmbătrânești, pierzi puterea în picioare. Asta poate duce la căderi și fracturi. Exerciții precum extensiile, așezările, fandările, mersul pe jos îți pot face jumătatea inferioară mai puternică. Asta îți îmbunătățește echilibrul.

Mușchii devin mai sănătoși

Antrenamentul de forță pune mușchii la lucru. Dacă ai dureri de spate, antrenamentele de forță întăresc mușchii centrali ai corpului – spatele inferior și abdomenul, pentru a te face să te simți mai bine. De asemenea, îți poate menține mușchii în formă bună pe măsură ce îmbătrânești. Acest lucru este important – chiar și pentru activități de bază, cum ar fi mersul pe jos și ridicarea scărilor.

Devii mai flexibil

Antrenamentul de forță sau de rezistență îți poate menține articulațiile în mișcare așa cum ar trebui. Construirea mușchilor din jurul oaselor lubrifiază articulațiile, ameliorează umflarea și ajută la încetinirea pierderii osoase. Acest lucru este util în special dacă aveți rigiditate din cauza unei afecțiuni precum artrita.

Șansele tale de atac de cord scad

Ridicarea greutăților poate însemna mai puțin efort uzual pentru inima ta. Un studiu spune că antrenamentul cu greutăți timp de o oră pe săptămână poate reduce șansele de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral cu până la 70%. Și nu trebuie să le faci pe toate odată. Trei sesiuni de 20 de minute în fiecare săptămână vor funcționa.

Îți reduci șansele de diabet de tip 2

Antrenamentul de forță obișnuia să piardă în comparație cu exercițiile aerobice atunci când era vorba de a combate diabetul de tip 2. Dar studiile au arătat că poate contribui cu multe lucruri legate de afecțiune, cum ar fi ajutarea corpului să proceseze glucoza, stimularea metabolismului și pierderea în greutate.

 

Distribuie articolul: