Remedii somn liniștit. Cu toții ne-am confruntat măcar o dată cu tulburări de somn. Fie că nu reușim să adormim după ce punem capul pe pernă, fie nu reușim să avem un somn odihnitor și neîntrerupt.

Când aceste probleme se prelungesc și oboseala se acumulează, întreg organismul are de suferit.  Însă, nu e indicat să dăm fuga la farmacie pentru somnifere. Mai sigur ar fi să încercăm remedii simple și naturale care nu au efecte adverse. Evindent, dacă problema persistă, e necesar să mergem la un medic specializat în somnologie.

Lapte cald și lapte „de aur” sunt remedii pentru un somn liniștit

Datorită triptofanului, calciului și magneziului, prezente în lactate, consumul de lapte cald înainte de culcare vă poate ajuta să dormiți mai bine. Căldura face băutura mai liniștitoare și mai ușor de digerat.

„Triptofanul este aminoacidul care produce melatonina. Știm că melatonina este un hormon natural din corpul tău produs de glanda pineală. Și este secretat noaptea și într-adevăr te ajută să ai un somn odihnitor,” a explicat, pentru CNN, dr. Matthew Schmitt, specialist în somnologie.

Laptele „de aur ”este o băutură tradițională indiană cu lapte, scorțișoară, ghimbir și turmeric – iar turmericul este bogat în curcumină.

Curcumina are efecte antiinflamatorii și potențialul de a trata simptomele anxietății și depresiei, care pot interfera cu somnul.

„Curcuma a fost, de asemenea, asociată cu un somn bun. Orice lucru care ajută la ameliorarea durerii, a anxietății sau care induce o formă de relaxare musculară poate fi întotdeauna de ajutor pentru un somn de calitate,” a adăugat medicul.

Sursa

Distribuie articolul: