Un filmuleț publicat de Blossom pe Facebook arată cât de utilă poate fi băutura carbogazoasă Coca Cola în gospodărie. În primul rând, e prezentată ca un înlocuitor perfect al drojdiei. Dar mai poți accepta băutura răcoritoare în stomac după ce vezi cât de bine curăță rugina și petele?

Deşi nu este prima utilizare, mulţi oameni beau Coca Cola pentru a-şi potoli setea, însă aceasta nu doar că nu hidratează, ci conţine şi zaharuri care deshidratează, fiind diuretice, scria încă acum 6 ani, totb.ro.

„Cola nu aduce niciun beneficiu organismului, fiind densă energetic şi săracă nutriţional – nu are vitamine, minerale, este “goală”, spune dr. Corina Zugravu, reprezentanta Institutului Naţional de Sănătate Publică. Acelaşi lucru le spune şi dr. Mădălina Olimid, medic de familie, pacienţilor săi – cola este îmbogăţită în procesul de fabricaţie cu CO2 şi este cosiderată băutură acidulată cu un PH acid, care dăunează stomacului. Aceste băuturi sunt interzise la cei cu gastrită şi reflux gastro esofagian, hernie hiatata, sdr. dispeptice, spune medicul, care a observat că tinerii sunt cei care consumă cu predilecţie Coca Cola, adolescenţii şi cei până în 30 de ani care merg în baruri sau lucrează noaptea.”

Distribuie articolul: