Deși urmează să afle numele câștigătoarei abia pe 29 octombrie, la Pasay City (Filipine) concurente din 90 de țări ale lumii au ajuns cu bine la competiția Miss Earth, arătându-și cele mai bune calități. În acest an, la competiție evoluează nu două, ci trei moldovence, una dintre ele reprezentând în concurs Portugalia, iar o a doua - statul român.

Tatiana Ovcinikova, Alexandra Marcenco și Crina Stîncă au ajuns cu bine la Manila și au debutat cu dreptul în cadrul competiției. Activățile din concurs au început deja, cele 90 de fete urmând să participe la diverse probe care să le pună la încercare aptitudinile. Programul este unul foarte încărcat, cele mai multe dintre activități referindu-se la ecoturism și vizitarea mai multor provincii din Filipine.

A 16-a ediție a concursului Miss Earth analizează schimbările eficiente care pot fi implementate pentru soluționarea problemelor presante de mediu, iar concurentele sunt principalele generatoare de idei.

Prima etapă, intitulată „The Press Presentation”, le-a pus pe participante în condiția de a se prezenta la o piscină, purtând costume de baie de culoare roșie și pantofi nud.

img_7126

Tinerele originare din Republica Moldova au ținut discursuri în limba engleză și au afișat imagini de invidiat.

Tatiana Ovcinikova, reprezentanta țării noastre:

Alexandra Marcenco, reprezentanta Portugaliei:

Crina Stîncă, reprezentanta României:

Alte participante din concurs:

 

Foto: Miss Earth, Joy Arguil, Facebook