Primăria municipiului Ungheni ar fi cheltuit cu 1,3 milioane de lei mai puțin decât era nevoie pentru hrana copiilor din grădinițe. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, în 2019, persoanele responsabile din instituțiile preșcolare de învățământ din Ungheni nu au întocmit corect meniurile. Acest lucru ar fi dus la nerespectarea cantității zilnice necesare de produse alimentare pentru un copil. 

În raportul Curții de Conturi se mai menționează că primăria municipiului Ungheni ar fi achiziționat lucrări de reparație capitală, bunuri și servicii fără a avea destule mijloace financiare disponibile în buget. Astfel au fost generate datorii în sumă totală de 8,1 milioane de lei.

Totodată, au fost cumpărate materiale de construcție care ulterior au fost depozitate, creând stocuri în valoare de 553,7 mii de lei, scrie AGORA.

De asemenea, administrarea patrimoniului public din municipiul Ungheni ar fi avut loc cu abateri. Potrivit Curții de Conturi, nu a fost asigurată înregistrarea conformă în Registrul bunurilor imobile a drepturilor patrimoniale asupra unor terenuri publice cu o suprafață totală de 571,14 ha și a 11 construcții în valoare de 2,7 milioane de lei.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: