Ar fi trebuit să fie un moment fericit din viața lor, însă nu a fost așa. Lacrimile au fost de durere. Primul lor copil a venit pe lume cu complicații. În timpul nașterii, David s-a ales cu mâna fracturată. Conform nordnews, de vină ar fi medicii, care acum sunt acuzați de malpraxis. 

„Nu vreau să se mai întâmple așa ceva. Astăzi au rupt mâna unui copil, iar mâine un copil poate să moară. Voi merge în judecată pentru a-i face să răspundă în fața legii. Ei îi dau copilului mei medicamente de tot felul. De două zile nu i-au făcut nimic. Stă copilul cu mâna ruptă și plânge”, s-a plâns Vlad Buruian, tatăl bebelușului conform sursei. 

Bărbatul povestește că băiețelul său nu poate mișca mână și că medicii nu au întreprins nimic altceva decât să administreze copilului medicamente care să-i reducă din durere.

„Medicul Ninel Ion a ieșit și mi-a spus că probabilitatea de a nu naște natural este de 80% și că vor face operație cezariană”, a adăugat bărbatul.

Tatăl copilului nu înțelege de ce medicii au decis ca soția sa să nască pe cale naturală.

„Au pus-o să nască natural. Copilul s-a născut cu o greutate de 4,5 kg. Nici nu i-au făcut ultrasonografia pentru a vedea câte kg are, dacă copilul este întors cum trebuie. Soția a suferit rupturi puternice”, a mai spus tatăl bebelușului.

Bărbatul este în așteptarea actelor care ar confirma cele întâmplate, doar că acestea întârzie. Potrivit lui, nașterea a fost asistată de medicul Ninel Nagherneac. Acesta a refuzat să ne ofere astăzi o reacție, spunând că ar putea să comenteze cele întâmplate abia miercuri.

„A fost sesizată administrația și a fost creată o comisie specializată care va ancheta cazul respectiv. După finalizarea anchetei vom reveni cu o reacție în adresa dumneavoastă”, a declarat Mihaela Petrov, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Bălți.

 

Distribuie articolul: