Nu ne-am fi imaginat niciodată că este posibil să practici baletul având un singur picior. O fetiță de 8 ani, din SUA, însă, sparge toate stereotipurile legate de balet. Micuța dansează chiar dacă un accident a lăsat-o fără un membru inferior.

Balerina care uimește spațiul virtual cu performanțele sale, se numește Alissa Sizemore. Fata practică baletul de la vârsta de 4 ani și contiuă să evolueze cu acest tip de dans chiar și după ce un accdent rutier a lăsat-o fără un picior.

În luna mai a anului trecut, Alissa a fost lovită de un TIR, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul drept de la genunchi în jos. Spre marea ei fericire, mica nord-americancă a găsit în sine puteri și, chiar dacă a simțit că „a pierdut jumătate din sine”, a încălțat un balerin și a revenit pe scenă la distanța de 9 luni de la producerea accidentului.

Înregistrarea video de mai jos a fost realizată în timp ce Alissa repeta în cadrul unui studio de dans. Chiar dacă i-a căzut proteza, mica dansatoare și-a continuat dansul. Pe YouTube, filmul a adunat mai bine de 1 milion de vizualizări.

În prezent, după un an și jumătate de la accdent, Alissa Sizemore nu doar că evoluează pe scenă, ci mai și participă la concursuri de dans.

Foto: captură video

Distribuie articolul: