În New York, pe timp de pandemie, s-a înregistrat un deficit deosebit și neașteptat. Pe timp de coronavirus, a crescut cererea la animalele de companie, în acest context, azilurile din New York au rămas pustii. 

Organizațiile pentru protecția animalelor Muddy Paws Rescue și Best Friends Animal Society a declarat că azilurile au rămas pustii. Motivul este că pe timp de carantină, oamenii s-au simțit singuri și au preferat să-și ia un animal de companie.

Comunitatea americană de bunăstare a animalelor a confirmat că această tendință a apărut nu numai la New York. Animalele de companie sunt preluate mai frecvent decât de obicei, numărul crescând cu 70% în adăposturile din Los Angeles.

Sursă: glamour.ru

Unele animale ar putea să se întoarcă la azil după finalizarea perioadei de carantină. În America, există o acțiune conform căreia o persoană poate lua un animal de companie un timp și să aibă grijă de el, iar azilul va suporta costurile pentru alimente și servicii veterinare.

Această măsură de stimulare a fost introdusă pentru cei care doresc să aibă un animal de companie, dar nu se pot decide (până la urmă, este probabilitatea ca în timpul petrecut împreună, oamenii să decidă să lase animalul pentru totdeauna).

Începând cu 27 martie, SUA ocupă primul loc după numărul de persoane infectate cu coronavirus. Președintele SUA, Donald Trump a declarat că încă nu este necesară carantina.

Sursă: glamour.ru