Potrivit unimedia.info, avionul monument Tu-134 instalat în apropierea Aeroportului Internațional din Chișinău a fost vandalizat. Printre desenele lăsate de făptaș este svastica nazistă, utilizată de către Germania hitleristă în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook de către un internaut. În imagini se văd desenate cel puțin două simboluri ale războiului interzise recent spre utilizare în Republica Moldova. „Niște idioți obsedați”, scrie autorul imaginilor.

Avionul instalat pe un postament în apropierea Aeroportului din Capitală este de model sovietic Tu-134 și reprezintă un simbol a singurei aerogări civile internațională funcțională în prezent în țara noastră.

Oamenii legii s-au autosesizat pe acest caz și sunt încă în căutarea făptașilor, care riscă amenzi între 4.500 și 9.000 de lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. În cazul în care fapta acestora va cădea sub incidența legii privind interzicerea utilizării simbolurilor războiului, recent aprobată de Parlament și care a intrat în vigoare spre sfârșitul lunii aprilie.

Sursa: unimedia.info 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: