Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile locale au emis o avertizare de incendiu, pentru intervalul 5 – 7 iulie, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic.

Potrivit Digi24, MAE anunță că există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetaţie în următoarele regiuni:

  •  insulele din nordul şi estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);
  • regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) şi Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenţie sporită şi să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijenţă, un incendiu (ex. arderea/curăţarea resturilor de vegetaţie uscată, utilizarea de maşini/dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea ţigărilor aprinse, curăţarea/arderea vegetaţiei de pe loturile cu mașini agricole – interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat pompierii, la numărul de telefon 199.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor aflaţi în Grecia, în eventualitatea izbucnirii unui incendiu în zona în care se află, să urmeze întocmai instrucţiunile autorităţilor competente (poliţie, pompieri etc.).

Sursa: Digi24

Distribuie articolul: