Medicul pediatru, Mihai Staratulat a explicat printr-un mesaj postat pe facebook de ce vaccinarea nu este o cauză care provoacă autismul. Acesta a mai menționat și despre vaccinarea ROR (anti Rujeolă, Rubeolă și Oreion) precum că aceasta nu are vreo legătură cu autismul.

Mihai Stratulat, explică că autismul și vaccinarea sunt două subiecte aparte, iar un copil diagnosticat cu autism era predispus spre acest diagnostic încă din burta mamei.

„Am să incerc sa va explic, pe intelesul tuturor, că Autismul nu este provocat de Vaccinare. Așa dar, în timpul sarcinii, la făt (sau cum ma zic românii – fetuș) fiind în uter, sub acțiunea unor factori are loc mutarea (schimbarea) unei gene din ADN, responsabilă de tulburarile de spectru autist. Deci copilul diagnosticat cu autism, era predispus sa fie autist din burta mamei. Cercetarile recente, a doi savanti din Coreea de Sud, au demonstrat prezenta unei bacterii a tractului gastro-intestinal al mamei, care ar duce prin careva mecanisme la mutarea acelei gene din ADN, studiile continua… ”, explică medicul.

Pediatrul afirmă că vaccinarea nu provoacă autismul, iar faptul că vaccina ROR (anti Rujeolă, Rubeolă, Oreion) ar putea să ducă la apariția autismului este doar un mit.

„Manifestările autismului pot fi văzute cel mai bine după vârsta de 1 an, iar diagnoza finală se pune la vârsta de 3 ani. La unii se manifestă mai devreme, la alții mai târziu. Astfel și a apărut mitul despre vaccina ROR (anti Rujeola, Rubeola, Oreion), care se pune la vârsta de 1 an și tulburările de tip autist, care încep să se manifeste tot de la această vârstă. Sunt foarte mulți copii autiști, care nu au fost vaccinați și sunt mulți copii vaccinați, care nu sunt autiști!”, spune Mihai Stratulat.