Portul, jocul și spiritul românesc au reușit să ne unească și să ne înrădăcineze dragostea pentru folclor de-a lungul timpului. Asta și-a propus să cultive elevilor săi, studenți ai Universității de Stat din Moldova, artista de muzică populară Maria Iliuț, atunci când a fondat Ansamblul „Crenguța de Iederă”. Bogatul repertoriu de cântece, dansuri și tradiții nemuritoare se împletesc frumos într-un spectacol de zile mari, pe 22 mai, la Filarmonica Națională.

„Cu drag și dăruire, Maria Iliuț și Ansamblul „Crenguță de Iederă” vă invită să deveniți părtași la un spectacol de folclor de neuitat, pe data de 22 mai 2019, în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, cu genericul „Mândru mi-i portul și  jocul”. Biletele pot fi procurate la casa de bilete a Filarmonicii Naționale și online pe entertix.md. Vă așteptăm cu mult drag, v-am pregătit perle unice, mai vechi, dar și noi, ale folclorului autentic”, ne spun cei de la Ansamblul care activează pe lângă Casa de Cultură a USM.

Programul de concert

Dacă ați așteptat doar cântece populare și de folclor, atunci să știți că Ansamblul folcloric „Crenguță de Iederă” vă va întrece așteptările. Conducătoarea formației, Maria Iliuț, coregraful Nicolae Gribincea și conducătorul muzical Ion Proca pregătesc un spectacol vast și o revelație de tradiții, în adevăratul sens al cuvântului. Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va răsuna de chiote, voie bună, dar și de tropote de dans.

„Pregătim multe surprize pentru toți spectatorii, de la cântece patriotice de dragoste, cătănie, până la cele de pahar și nuntă. În acele două ore vrem să prezentăm tot ce avem mai frumos în repertoriul ansamblului, vom îmbina cântecul, dansul și teatrul cum știm noi mai bine. Ne pregătim intens, avem repetiții în fiecare zi câteva ore, suntem obosiți dar și foarte mulțumiți atunci când vedem rezultatul. Doamna Maria a inclus în programul spectacolului cântece noi atât de frumoase cu mesaje emoționante și bineînțeles le veți auzi și pe cele din repertoriul formației, alături de ea”, ne-au dezvăluit discipolii Mariei Iliuț.

Biletele pot fi achiziționate ONLINE aici.

Distribuie articolul: