Să ai o activitate care îți este dragă sufletului e minunat, dar să mai ai și un profit din asta, înseamnă să-ți găsești vocația. Aurelia Malai este un exemplu pentru cei care încă sunt în căutare de sine.

Deși este economistă de profesie, acum 20 de ani circumstanțele și criza au adus-o pe Aurelia Malai… printre flori.11

Floristica a devenit domeniul în care a prins rădăcini, și care, spune ea, o calmează și îi aduce emoții pozitive pe care le transmite altora.

Echipa Agora.md a efectuat o vizită la florăria Aureliei Malai unde a descoperit mai multe detalii despre acest domeniu.

Fie că este o nuntă, nașterea unui copil, prima întâlnire sau chiar divorț – Aurelia Malai știe să facă o compoziție florală specială. Locul unde femeia creează magia florală este salonul FlorArt, deschis la începutul lunii decembrie

Antreprenoarea recunoaște că a ajuns întâmplător în floristică.

Treceam printr-o perioadă grea, acum 19 ani, când am rămas fără serviciu, cu doi copii mici. Atunci o prietenă m-a chemat să o ajut de 8 martie, cu aranjamente florale. Până la urmă, mi-am luat inima în dinți. M-am gândit că e o muncă și că nicio muncă nu e o rușine”, povestește Aurelia Malai.

4

La scurt timp a început să lucreze pentru sine, fiind susținută de fratele său.

„El m-a ajutat să dezvolt pasiunea mea și, puțin câte puțin, totul s-a transformat într-o afacere de familie”, recunoaște femeia care a muncit la piața de flori de pe strada Bodoni. Toate veniturile le investea în afacere. „Nu am o casă cu multe etaje, nu am nici mașină. Afacerea mea a fost un copil care trebuia crescut și susținut. Fiecare investește în prioritățile lui. Cineva în case și jeep-uri, iar eu în afacerea mea, un proiect de suflet care mi-a satisfăcut cerințele morale la maxim”, explică femeia de afaceri.

5

Aurelia Malai a visat întotdeauna la un salon propriu, iar în ultimii doi ani s-a ocupat de cumpărarea, proiectarea și amenajarea lui. Pe data de 1 decembrie, femeia și-a văzut visul împlinit. În mica încăpere „viețuiesc” peste 20 de tipuri de flori, dintre care cea mai ieftină costă 20 de lei, iar cea mai scumpă – 250 de lei. Majoritatea sunt importate din Olanda, acolo unde, spune antreprenoarea, este cea mai mare bază de flori din lume.

În Olada sunt flori din Ecuador, Israel, America de Sud, Chile… Acum chiar e mai ușor și ieftin să le imporți decât să le crești, fiindcă la noi energia electrică e foarte scumpă”, e de părere Aurelia.

2
Citiți continuarea articolului pe Agora.md.

Distribuie articolul: