O mamă din Soroca este într-o căutare disperată a fetiței sale în vârstă de patru ani, după ce acum două săptămâni soțul ei a plecat cu ea până la magazin și nu s-a mai întors. Potrivit femeii, în ziua dispariției, bărbatul și copila au fost observați de câțiva cunoscuți la Gara de Nord din capitală. În prezent, acești cunoscuți susțin că bărbatul se află împreună cu fetița în Polonia și nu are de gând să se întoarcă.

“El a blocat toate mijloacele de comunicare și nu pot lua legătura cu el. Uneori, el mă sună singur și mă amenință, dar nu îmi permite să vorbesc cu fetița mea. Aud plânsul ei și strigătele disperate că vrea să fie cu mine”, a mărturisit Veronica Țenti, cu disperare și lacrimi în ochi.

De 8 ani suntem împreună. Doi ani am trăit în Moldova, la mama mea. Era mereu violent, se îmbăta cu baieţii din sat, venea acasă si sărea la bătaie. După doi ani trăiţi în Moldova ne-am hotărât să plecăm la muncă peste hotare, în Portugalia. Acolo am locuit 6 ani, timp în care mereu era violent, mă numea în tot felul. Chiar și când eram însărcinată cu Eva, el mă bătea, pentru că, după spusele lui, eu eram vinovată mereu pentru tot ce se întâmplă la el.

În Portugalia, un dosar a fost deschis în numele său după ce vecinii au alertat poliția în urma zgomotelor de bătaie pe care le-au auzit. Când a aflat că vecinii au sunat la poliție, a luat imediat fetița, care era descultă în casă, și a fugit. Ulterior, s-a întors și a pretins că a fost într-o plimbare cu fetița.

De curând, mama mea a stat la noi în Polonia timp de 3 luni pentru a petrece timp cu nepoata Eva. Eu lucram până târziu, iar el venea acasă de la serviciu, se schimba rapid și spunea mamei mele că pleacă să mă ia de la muncă. În realitate, el pleca în baruri și discoteci, revenind dimineața în stare de ebrietate și cu mașina avariată. Uneori, mergea în distracții chiar și după ce eu mă întorceam acasă de la serviciu, după ora 23:00.

După ce m-a bătut timp de trei zile consecutive, am decis să închiriez o cameră și să plec de la el. Timp de câteva zile, fetița a rămas cu el, dar ulterior nu mi-a permis să intru în apartament pentru a-mi vedea copilul. Veneam la ușa lui și el refuza să deschidă, în timp ce Eva plângea și striga că își dorea să fie cu mama. În această perioadă, el o lăsa singură în apartament în timpul nopții și venea cu scandal la casa unde îmi închiriasem o cameră. Acest tip de situație s-a repetat de nenumărate ori.

Am locuit în casa pe care am închiriat-o timp de o lună, apoi el m-a sunat în mod neașteptat și mi-a cerut să mă întorc la el pentru a călători împreună în Moldova. Am acceptat și am revenit, iar pe 6 august am plecat spre Moldova. Am ajuns în țară pe data de 9 august, iar pe 13 august, o duminică, el s-a trezit devreme dimineața, a luat fetița și a spus că va merge la magazinul din sat, dar în cele din urmă a dispărut cu copilul și actele. După acest incident, am fost contactată de câțiva cunoscuți care mi-au comunicat că l-au văzut cu fetița la Gara de Nord din Chișinău.

El m-a blocat pe rețelele de socializare și nu am posibilitatea să iau legătura cu el. Uneori, mă sună el însuși și mă amenință, dar îmi refuză dreptul de a vorbi cu fata. O aud plângând și strigând că vrea să fie cu mine. Într-o duminică, m-a sunat în timp ce era într-o stare avansată de ebrietate, era aproape ininteligibil, iar fetița plângea în fundal, în timp ce el îi striga. Astăzi m-a deblocat din nou și m-a contactat… Am auzit-o pe fetiță plângând și strigând că își dorește să fie cu mama, dar el a întrerupt apelul. El susține că a dus fetița din țară și că sunt acum în Europa. Mai exact, în Polonia”, a declarat Veronica Țenti, mama copilei, pentru UNIMEDIA.