Trebuia să nască. Fotografa Natalia Ciobanu era nerăbdătoare să vină ziua în care își va putea ține bebelușul în brațe. Chiar dacă Alan s-a născut, ea încă mai visează la acest lucru. Dar starea de sănătate nu-i permite.

Pe toată perioada sarcinii s-a comportat ca o viitoare mămică responsabilă. Natalia Ciobanu a avut parte de un regim alimentar echilibrat și fără excese, a făcut mișcare, printre care yoga și plimbările lungi. Aceasta ducea un mod sănătos de viața de ani buni, cu mult timp înainte să fie însărcinată.

Totuși ziua care trebuia să-i aducă cea mai mare bucurie în viață – nașterea fiului său – i-a adus și chinuri groaznice. Timp de șapte săptămâni, începând cu 31 ianuarie, femeia trece printr-un coșmar. Deși suferă enorm din cauza durerilor fizice, cea mai mare durere care o copleșește este că nu-și poate ține bebelușul în brațe, nu-i poate dărui căldura, atât de necesară micuțului, îndeosebi în primele săptămâni de viață. Lipsind în toată această perioadă de pe rețelele de socializare, Natalia a decis să răspundă multitudinii de întrebări venite din partea prietenilor virtuali. Aceasta și-a spus povestea care trezește fiori.

„Pe 31 ianuarie s-a născut bebelușul nostru. A fost o naștere naturală, dar într-un moment un medic a decis să aplice o presiune puternică pe abdomen (n.r. Manipularea lui Kristeller, procedură puternic descurajată de Organizația Mondială a Sănătății și organizațiile obstetricale din întreaga lume, care datorită riscurilor este interzisă în mai multe țări). A fost extrem de dureros și când a făcut-o prima dată am reușit să o împing, nu și a doua oară.

Până pe 7 februarie am fost ținută în maternitate. Din uter nu se eliminau cheagurile, așa că a urmat aspirația cu vacuum. Mă dureau organele interne. Au refuzat să-mi facă USG, motivând că „inventez”. Acasă plângeam și urlam de durere”, își începe povestirea Natalia.

Pe 9 februarie USG-ul a arătat un hematom imens în ficatul Nataliei și 900 ml de lichid în stare liberă în organism. Femeia rezista doar în poziție culcată și nemișcată:

„O mișcare și crăpa ficatul. Eram acasă, aveam 10 minute pentru a putea fi salvată.

Pe 14 februarie m-am născut pentru a doua oară. Eram într-o stare critică și am fost operată de urgență. Era un chist enorm în ficat care continua să crească și care putea fi rezultatul unei lovituri în organ. În cazul meu, consider că a fost acea presiune din timpul nașterii.

15.02 – 02.03. Mă dezvățasem să mănânc. Eram stoarsă de puteri și chinuită de dureri. Primeam analgezice 24 de ore din 24. În ziua a treia m-au ajutat să mă așez. Câteva minute și eram în stare de inconștiență. Din abdomen ieșeau opt tuburi. În zilele 4-5 am reușit să mă ridic, cu ajutor. Mi se învârtea capul. Peste două zile am reușit să fac primii pași. Salonul îmi părea imens. Nopțile deosebit de grele. Era frig, era cald. Emoțional deosebit de greu – oamenii urlau de durere.

Pe 02.03 am fost externată cu trei tuburi ce atârnau din abdomen. Cad în fața scării. Credeam că pot să urc singură. Acasă nu pot ajunge nici până la baie. Nu pot să întind mâna să-mi iau o cană. Nu pot face mai nimic singură. Am slăbit enorm.

Stau și plâng privindu-mi fiul pentru prima oară după trei săptămâni. El doarme dulce”

„09.03 – 12.03. Din nou la spital. Toți medicii mă cunosc drept „fata care aproape a murit”. Încă o intervenție chirurgicală. Tuburile de dren încă mai sunt în mine. Fiecare zi este un mic pas înainte”

În comentarii fotografa a dezvăluit că a născut într-un spital de stat din Chișinău. Contactată de EA.md, Natalia a recunoscut că după toate cele întâmplate este sleită de puteri atât fizic, cât și moral.

Echipa EA.md îi dorește însănătoșire grabnică!

Sursa: Instagram.com/NataliaCiobanu