Îl știi de când te-ai născut sau ai ajuns să-l cunoști un pic mai târziu… Chișinăul are un farmec aparte pentru că este orașul meu, al tău, al nostru al tuturor. Când l-ai văzut pentru prima dată, te impresiona cu străzile sale păzite de copaci rămuroși și prin clădirile cu „umeri albi de piatră”, exact ca în imnul urbei. Ai mai crescut și ai început să-i vezi neajunsurile, să dai cu mașina prin gropi ori să nu poți urni căruciorul pe un trotuar.

Te-au deranjat buticurile, apărute peste noapte și clădirile înalte, acolo unde sperai să se instaleze un loc de joacă pentru copii. Te-au scos din sărite automobilele parcate haotic sau troleibuzele hiper-încărcate. Chiar și așa, atunci când spui „acasă” te gândești la el – la Chișinăul tău drag.

În fiecare primăvară înverzește ca un flăcău, iar toamna, de ziua sa, Chișinăul îți pune frunzele ruginii pe urmerii albi și devine un mic colțișor de rai. Cerul senin l-a îmbrățișat protector, iar mirosul de soare tomnatic i-a pus sclipire în ochi și în inimă. Savurează imaginile și spune cu încredere și speranță: „La mulți ani, Chișinău!”.

Sursa Video: AGORA.md

Distribuie articolul: