La fel cum anticipează la fiecare sfârșit de an, Institutul Culorii Pantone a desemnat culorile sezonului de primăvară 2016. Se pare că revin în palete nuanțele cromatice entuziaste, optimiste și liniștite, cu mici excepții explozive!

13-1520 Rose Quartz. Una dintre cele mai calmante culori din paleta viitoarei primăveri. Este culoarea bobocilor de floare și se îmbină cu nuanțele Peach Echo,  Serenity și  Lilac Gray.

cats

16-1548 Peach Echo – o nuanță actuală deja câteva sezoane la rând. Evocă o mulțime de calități umane, ca prietenia, căldura, empatia. Se îmbină cu Rose Quartz, Serenity și Lilac Gray.

cats

 15-3919 Serenity – nuanța cerului albastru, perfect senin. Conferă senzația de confort și calmitate, în perioade atât de turbulente. Se combină cu nuanțele Buttercup, Snorkel Blue și Peach Echo.

cats

19-4049 Snorkel Blue – o nuanță marină, care încurajează evadarea și relaxarea. Se combină cu nuanțele Buttercup, Iced Coffee și Peach Echo.

cats

12-0752 Buttercup. Nuanța care va conferi purtătorului senzația de fericire și strălucire. Se combină cu Snorkel Blue, Serenity și Lilac Gray.

cats

13-4810 Limpet Shell. O nuanță aqua, curată, clară și bine definită. Denotă prospețime, claritate, liniște. Se combină cu articole de culoare Iced Coffee, Peach Echo și Rose Quartz.

cats

16-3905 Lilac Gray. Se apropie de griul clasic și vine să aducă cu sine senzația de liniște și mediere. Se îmbină foarte bine cu nuanțele Fiesta, Green Flash și Iced Coffee.

1

17-1564 Fiesta. Un energizant plin de emoție, care promovează spiritul liber. Este culoarea focului puernic și un simbol al contrastului, în raport cu paleta actuală în primăvara 2016. Se asortează cu alte culori, ca: Snorkel Blue, Green Flash și Limpet Shell.

cats

15-1040 Iced Coffee. Este o culoare de tranziție la sezonul de primăvară, o culoare neutră și puternică. Amintește de culoarea naturală a pâmântului și se combină frumos cu Rose Quartz, Serenity și Lilac Gray.

cats

15-0146 Green Flash. Probabil cea mai radiantă dintre culorile actuale primăvara viitoare. Este verdele persistent al naturii urbane și se combină cu nuanțe ca Snorkel Blue, Serenity sau Limpet Shell.

cats

Foto: Pantone.com

Distribuie articolul: