Au reparat capital încăperi ale grădiniței cu scopul de  a mai deschide o grupă de copii, dar nu au bani să plătească pentru lucrările executate și nici pentru a cumpăra mobilier. Este vorba  despre grădinița numărul șase din Căușeni care a a făcut economii și a inițiat lucrări de reparație capitală pentru a mai integra încă aproape 30 de copii în această instituției, scrie Canal Regional.

În urma unei garanții date de Primărie, două încăperi din instituție au fost reparate capital, doar că pe datorie, notează AGORA.

„Prima parte de transfer a fost făcută din economiile pentru salarii. Din acești bani a fost reparat veceul. Pentru restul banilor apelăm la consilierii locali. Noi avem nevoie de această grupă. Ne este greu. Băieții au lucrat pe datorie, iar noi nu avem mobilier. Eu sper că organizațiile non-guvernamentale ne vor ajuta”, a declarat Svetlana Boișteanu, directoarea grădiniței.

Și dacă dulapuri vechi se găsesc în instituție, paturi pe care copiii ar urma să doarmă nu sunt deloc.

Potrivit lui Grigore Repeșciuc, primarul orașului Căușeni, autoritățile locale vor achita datoriile către antreprenorul care a reparat grădinița, și vor încerca să indentifice resurse pentru cumpărarea mobilierului.

Sursa: AGORA

Vezi și: Dinastia de la grădiniță: Directoarea unei grădinițe din Drochia și-a făcut fiica și ginerii subalterni

Distribuie articolul: