„Priza” e un nume familiar pentru oamenii din Germania, Olanda, Franța, Turcia, Rusia, Ucraina, România, Kazakstan și alte țări. Ei nu se gândesc la priza de unde vine curentul electric, ci la băieții din formația cu acest nume. În primăvara anului curent au fost invitați pentru show-uri pe un vas de croazieră, astfel încât au înconjurat Asia și o parte din Europa. A fost o experiență foarte interesantă, dar cel mai plăcut public este acasă în Moldova, ne povestesc cei cinci membri ai trupei. Băieții ne promit că vor face mai multe show-uri acasă, iar noi îi credem pe cuvânt. Am stat cu artiștii călători de vorbă și vrem să îi cunoașteți și voi. 

De ce „Priza”? Cine a propus o asemenea denumire?

„A fost o întâmplare. Ne-a atras atenția o banală priză și ne-am gândit că ne reprezintă. Suntem sursa de energie care îi încarcă mai ales pe tineri cu emoții pozitive și adrenalină”, explică vocalistul trupei, Cristian.

V-am „cercetat” canalul YouTube. Ne faceți poftă de mare!!! Aveți multe concerte peste hotare, în țări exotice, cu plaje ademenitoare. Să înțeleg că vă rețineți puțin pe-acasă…

„Deja de câțiva ani punem în Priză nopțile de pe litoralul Mării Mediterane. Evoluăm preponderent pentru tineri din diferite țări ca: Germania, Olanda, Franța, Turcia, Rusia, Ucraina, România, Kazakstan și altele. În primăvara anului curent am fost invitați pentru show-uri pe un vas de croazieră și am înconjurat Asia, o parte din Europa. A fost o experiență foarte interesantă, dar cel mai plăcut public este acasă în Moldova. În viitorul apropiat o să începem să evoluăm activ pentru publicul moldovenesc, pentru care de fapt și păstrăm o doză de energie de peste mări. Chiar și acum vă scriem de pe o plajă faină, așa că deocamdată vă invităm să navigați pe website-ul oficial www. prizamusic.com unde puteți găsi albumul nostru „Vino” și cîteva videoclipuri.”

FullSizeRender 5

Da, aveți un album disponibil și pe canalul vostru YouTube. Povestiți-ne despre el. Ce stil muzical abordați?

„Albumul conține 13 piese. 12 sunt în română și una în engleză (scrisă de doi producători din străinătate și prezentată în concursul Eurovision Moldova 2016). Ne-am propus să creăm muzică pe placul ascultătorilor care preferă beat-urile moderne. Avem piese active de dans, niște „drive” pentru iubitorii de viteză, precum și  romantice pentru meditație și relaxare. Denumirea albumului reprezintă de fapt o invitație a ascultătorilor în lumea noastră.”

Cum se împacă cei cinci membri ai trupei? 

„Deși avem pasiuni și caractere diferite, ne înțelegem de minune! Actuala componență a trupei diferă de cea inițială. Fiecare membru în afară de activitatea în trupă are interese personale. Cineva este pasionat de cinematografie, cineva de cărți. Vocalistul este pasionat de sport. Când avem timp liber preferăm să-l folosim pentru studii. Avem profesori care ne ajută și ne ghidează și cărora le suntem foarte recunoscători. Cu ajutorul lui Dumnezeu care ne îndrumă ne reușește să ne ocupăm cu ce ne place și să mergem înainte.”

Ce planuri aveți pentru perioada imediat următoare?

„Vrem neapărat să susținem câteva concerte în Chișinău apoi și prin țară, pentru publicul care ne apreciază. Iarna o să vă surpindem cu o piesă nouă. Până atunci însă, vrem să vă urăm o vacanță frumoasă și plină de energie! Conectați-vă!”