Poeta Ioana Isac a lansat astăzi un filmuleț în care recită versurile poeziei scrise de ea „Despre război 20’18”, „o metaforă sau o încercare de imitare a istoriei prin estetic nu și prin realitatea trăită atunci”. Această lansare fiind deja a 4-a poezie scrisă de tânără și recitată în format video.

În video o putem vedea pe Ioana Isac care a intrat în rolul unei femei, care își așteaptă acasă, soțul plecat la război, înșirând cămășile lui. De fapt, poezia face trimitere la conflictele emoționale „și cum ne transformăm în victime fiind călăi”, explică poeta.

„Uneori durerea e atât de mare că ne e mai ușor să ne desființăm, decât să acceptăm o rană și s-o vindecăm. În drumul păcii cu ceilalți și sine e important să avem rufele albe și să fim pregătiți să privim în fereastra trecutului fără frică și autoamăgire. Unul dintre motivele războiului e nerăbdarea și aici chiar mă închin femeilor care au așteptat și au avut puterea de a crede în iubire pe timpuri ucigătoare. E un experiment conceptual atât la nivel de sound design (căci majoritatea asociază așa poezii cu stări doar lirice), cât și la nivel vizual, care sper să vă placă și să rezoneze cu voi”, a mărturisit Ioana Isac.

Versurile tinerei reprezintă o revărsare a sufletului și a experiențelor care au trecut prin inima ei. Dată lansării videoclipului nu este una întâmplătoare, dar această dată, de 13 mai, are o semnificație aparte pentru poetă și pentru că astăzi este Ziua Internațională a Dorului. „ 13 mai are o semnificație aparte pentru mine și cu acest video-poezie închei cu un resentiment de Ziua Internațională a Dorului”.

Cei care au ajutat-o pe Ioana în realizarea acestui video sunt: Lucian Spataru, director de imagine, Adrian Gushan, editor, Corneliu Bucataru, editor de sunet. Ioana a transmis, sub videoul publicat pe Youtube, mulțumiri speciale Anastasiei Creciun.