Sunt multe momente în viață în care pur și simplu, nu mai putem. Și sunt altele în care nu mai vrem să putem. Dar nu știu cum a fost creat omul ăsta, că oricât am spune că renunțăm, viața merge înainte și noi o dată cu ea.

Vă amintiți când eram mici și trebuia să ne trezim cu noaptea în cap să mergem la școală? Mama zicea că va veni sfârșitul lumii și nu mai apuc eu să termin școala. Și atunci o întrebam: “De ce mai trebuie să merg la școală dacă oricum vine sfârșitul lumii”? Pusă pe gânduri de întrebarea mea, îmi răspundea:

„Eee, mai e până vine, dar mai e puțin. Și puținul acesta s-a transformat în mult”.

Am apucat să fac 18 ani de școală și tot n-a venit sfârșitul lumii. Am vrut să renunț de multe ori la școală. Simțeam că sunt ani pierduți. Și am hotărât să iau viața pe zile. Pentru că viața este pe zile. Nu m-am mai gândit la săptămâna viitoare, la luna viitoare sau la anii următori. M-am gândit la azi. M-am gândit la momentul în care mă aflu și la soluția pe care trebuie să o găsesc. Și a venit mai devreme sau mai târziu. Viața este pe zile!

Apoi sunt momente în care trecem prin grele încercări. Decizii pe care trebuie să le luăm forțat și multe dintre ele sunt în detrimentul nostru. Viața ne desparte unii de ceilalți și suntem aruncați în ocean și lăsați să plutim în derivă. Iar în momentele acelea avem un singur gând în minte: moartea. Considerăm că moartea este singura soluție a problemelor noastre.

De ce alegem întotdeauna varianta cea mai ușoară? De ce nu alegem să luptăm? De ce nu alegem să ne îndeplinim scopul cu orice preț și alegem să renunțăm la luptă? Am fost înzestrați cu puteri care depășesc orice imaginație. Omul este mult mai puternic decât se crede el că este. Mereu există soluții. Chiar dacă nu le găsești, ele există. Trebuiesc doar căutate. Trebuie să treacă timp ca mintea să se odihnească și să aleagă ce este mai bine. Deciziile nu se iau în pripă. Nu se iau pe moment. Vei vedea că decizia luată pe moment va fi mult mai diferită decât cea luată peste câteva zile. Lasă-ți timp. Oferă-ți liniște chiar dacă e greu.

Nu uita că ești zâmbetul cuiva pe pământul acesta! Cineva când se gândește la tine, zâmbește. Când nu mai vrei să lupți pentru tine, lupta pentru celălalt. Dar luptă!

Sursa: robarna.com

Distribuie articolul: