Atenție pentru șoferi! Conform diez.md, autoritățile municipale au anunțat că în această săptămână au început deja lucrările asupra marcării benzilor dedicate transportului public de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Conform unui comunicat emis de primărie, a treia bandă din dreapta, va fi delimitată printr-un marcaj longitudinal al carosabilului și va fi aplicată inscripția „BUS”. 

De asemenea, în perimetrul str. I. Creangă și str. Ciuflea, vor fi instalate noi indicatoare de organizare a circulației rutiere, inclusiv în intersecții. Lucrările de marcare a benzilor sunt executate de muncitorii de la Î.M. Regia „EXDRUPO”, care au publicat și câteva fotografii din timpul procesului de muncă.

 

Utilizarea „benzii dedicate” de către conducătorii auto din capitală este permisă la intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este interzisă circulația pe bandă.

Parcarea pe strada cu bandă dedicată este permisă doar în locurile special amenajate, din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare, inclusiv la intrarea în curți, este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.

Sursa: diez.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: