Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci în Republica Moldova este în creștere. În doar șapte zile, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 100 solicitări pe motiv de intoxicație, dintre care 46 persoane s-au otrăvit cu ciuperci, scrie AGORA.md.

Echipele AMU au transportat la instituțiile medicale spitalicești 43 pacienți, dintre care 32 maturi și 11 copii.

Cele mai multe cazuri de intoxicaţie cu ciuperci au fost înregistrate la data de 19 octombrie, când au fost 12 solicitări. De ajutorul medicilor au avut nevoie nouă maturi, trei minori și un copil de numai patru ani.

Cazurile au fost înregistrate în: Chişinău – trei persoane; în Bălți și orașele Călărași și Edineț câte două persoane. Iar în raioanele Dubăsari, Hîncești și Briceni câte o persoană a suportat intoxicaţia cu ciuperci. Ulterior, 11 pacienți au fost transportați la spital pentru tratament specializat.

Săptămâna trecută, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a activat în regim non-stop, deservind 16.089 de pacienți. Dintre aceștia, 5.969 de persoane au fost transportate la spital: 5.094 maturi și 875 copii.

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: