Wizz Air, operatorul aerian low-cost, a revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău acum două săptămâni și a informat clienții despre anularea zborurilor începând cu 15 ianuarie.

Motivul este legat de modificarea codului aeroportului din KIV în RMO, conform reprezentanților Autorității Aeronautice Civile (AAC). Cu toate acestea, nicio altă companie care operează de la Chișinău nu a raportat o astfel de problemă, iar noua abreviere va fi introdusă începând cu 18 ianuarie, la trei zile după ce Wizz Air își va suspenda zborurile. Compania aeriană nu a emis un anunț oficial în acest sens, și nici autoritățile de la Chișinău.

Durata exactă a anulării zborurilor nu este cunoscută momentan, iar ZdG a solicitat informații suplimentare de la reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, fără a primi un răspuns până la publicarea articolului.

Reprezentanții Guvernului anunțau în mijlocul lunii noiembrie că Wizz Air revine în R. Moldova, iar începând cu luna decembrie, compania operează curse pe direcțiile Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău – Londra.

Distribuie articolul: