Un adolescent de 17 ani este bănuit că a atacat cu cuțitul doi copii, o fetiță de 14 ani și un băiat de 12 ani, în tentativa de a-i jefui. Cazurile au avut loc în sectorul Botanica din Capitală. Minorul, deja judecat pentru furt anterior, a fost prins de oamenii legii.

Poliția a fost alertată de părinții unei fetițe de 14 ani la mijlocul lunii noiembrie. Ei le-au povestit polițiștilor că, în timp ce se întorcea la domiciliu, fiica lor a fost ameninţată şi atacată cu un cuţit, bărbatul cauzândui o plagă în regiunea gâtului. Fetița a avut nevoie de îngrijirea medicului.

Ulterior, în cadrul cercetărilor, poliţiştii au fost alertaţi de părinţii unui copil de 12 ani, comunicâd că băiatul a fost atacat de un individ cu cuţitul și i-a cerut telefonul mobil. Ambele cazuri au avut loc pe bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica.

Acţiunile suspectului au nimerit în vizorul camerilor de supraveghere și, pe 22 noiembrie, suspectul a fost depistat şi reţinut și şi-a recunoscut vinovăţia.

Suspectul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile, iar  în privinţa lui au fost pornite două  cauze penale pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 10 ani.

SURSA: Agora.md 

Distribuie articolul: