Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din orașul New York. Conform informațiilor, 16 persoane au fost rănite, iar autorul atacului este încă în căutare. Departamentul de pompieri din New York spune că a răspuns la un apel de urgență care semnala fum la o stație de metrou și a găsit mai multe victime împușcate.

Autoritățile spun că este vorba despre un bărbat care purta o mască de gaze şi o vestă portocalie de şantier, care a lansat proiectile fumigene într-unul din vagoane, după care a deschis focul asupra pasagerilor.

La închiderea uşilor trenului de metrou, în staţia Strada 25 din Sunset Park, bărbatul în vestă portocalie a aruncat mai multe fumigene într-un vagon, apoi a început să tragă. Când trenul a ajuns în staţia Strada 36 şi s-au deschis uşile, persoanele rănite au căzut pe platforma de aşteptare, conform unor surse din NYPD.

Potrivit unor martori, mai multe persoane rănite au ieşit din metrou atât la staţia Strada 25, cât şi la Strada 36.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08.30.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, i-a avertizat pe locuitori că autorul atacului, un bărbat care se presupune că ar fi înarmat, este încă în libertate.

„Acest individ este încă în libertate și este periculos”, a spus Hochul.

Purtătorul de cuvânt al Departamentul de Pompieri din New York, Laura Kavanagh, a precizat că 10 din cele 16 victime au răni prin împușcare, potrivit CNN. Ea a precizat că 5 dintre ei sunt în stare critică.

17:40

Departamentul de Poliție din New York a anunțat că la acest moment nu există dispozitive explozive active în stația de metrou din Brooklyn, unde mai multe persoane au fost împușcate. Martorii sunt încurajați să sune autoritățile dacă au informații, iar departamentul de poliție le-a cerut oamenilor să rămână departe de zona din jurul stației de metrou.

Toate școlile din zona Brooklyn au fost plasate sub o măsură de siguranță potrivit căreia nimeni nu are voie să iasă din clădiri. Doar elevii au voie să intre, a explicat un purtător de cuvânt al Departamentului de Educație, citat de Hotnews, cu referire la CNN. El nu a clarificat câte școli sunt vizate sau cât de largă este zona.

17:19

Noi imagini arată momentele de după incident, când trenul de metrou oprește în stație. Se observă cum zeci de oameni ies dintr-unul din vagoane din care iese fum puternic. Unele persoane par să fie rănite sau șchioapătă: Numărul incidentelor cu arme de foc înregistrate la New York în primul trimestru al acestui an a crescut de la 260 la 296 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui bilanț NYPD publicat săptămâna trecută.

Sursa: CNN

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: