Un student de 18 ani a deschis focul asupra profesorilor și studenților din cadrul Universității din Perm. Informațiile neoficiale arată că ar exista mai mulți răniți și inclusiv decedați, însă acestea nu au fost confirmate de autorități.

Focuri de armă au fost auzite în fața clădirii Universității Naționale de Cercetare de Stat din Perm (PSNRU), a anunțat canalul Telegram 112.

Imaginile de la fața locului arată tineri sărind de la ferestrele clădirii, iar pe fundal se aud focuri de armă. Potrivit rapoartelor preliminare, atacatorul s-a baricadat în clădirea numărul opt a universității.

Universitatea a publicat un apel către studenți pe pagina oficială Vkontakte a instituției:

„În jurul orei 11, o persoană necunoscută a intrat în campusul Universității Permi cu o armă traumatică și a deschis focul în stradă. Toate serviciile orașului și ale universității au fost puse în alertă. Informațiile suplimentare vor fi comunicate ulterior”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al instituției, a confirmat incidentul și a declarat că mai mulți angajați și studenți s-au baricadat în sălile de curs sau în oficiile profesorilor. Acesta a mai declarat că patru persoane au fost rănite și că atacatorul ar fi fost prins. Presa rusă a scris că atacatorul ar fi un tânăr de 18 ani.

El a împușcat mortal opt persoane și a rănit altele 19.

Sursa: tass.ru

Distribuie articolul: