Cel puţin şase persoane au murit după ce au fost împuşcate luni la Chicago, în timpul unei parade dedicate zilei Independenţei SUA, iar alţi 26 de oameni au fost răniţi. Potrivit adevărul suspectul este Crimo III. 

Luat în custodie ca persoană suspectă legată de împuşcăturile de la parada din Highland Park Robert E. Crimo III a fost arestat lângă Lake Forest, IL, au declarat autorităţile în timpul unei scurte conferinţe de presă. Autorităţile au spus că Crimo a fost depistat de un ofiţer din North Chicago, care a încercat să iniţieze o oprire în trafic. Crimo a fugit apoi şi i-a determinat pe ofiţeri să pornească într-o scurtă urmărire înainte de a fi oprit în Lake Forest, Illinois. El a fost reţinut fără incidente şi va fi dus la departamentul de poliţie din Highland Park.

 Poliţia l-a identificat pe Robert E. Crimo III, în vârstă de 22 de ani, ca fiind „o persoană de interes” în atacul armat de la parada din Highland Park. 

Cinci dintre oameni morţi la faţa locului erau adulţi, spune medicul legist Jennifer Banek, medicul legist din Lake County, a declarat că şase persoane au fost ucise în atacul armat petrecut la o paradă din Highland Park, Illinois. Dintre acestea, cinci au murit la faţa locului şi una a murit la spital, potrivit lui Banek.

 Zoe Pawelczak, care a participat la parada de Ziua Independenţei din Highland Park, Illinois, împreună cu tatăl ei, a spus că mulţi participanţi la paradă au crezut iniţial că focurile de armă sunt focuri de artificii având în vedere ocazia. 

„Şi am spus că ceva nu e în regulă. L-am prins pe tatăl meu şi am început să alerg. Dintr-o dată, toţi cei din spatele nostru au început să alerge. M-am uitat înapoi, probabil, la 20 de metri distanţă de mine. Am văzut o fată împuşcată şi ucisă”, a spus ea. 

Pawelczak şi tatăl ei s-au ascuns în spatele unui tomberon timp de aproximativ o oră, până când poliţia i-a mutat într-un magazin de articole sportive, a spus ea, apoi i-a escortat în cele din urmă înapoi la maşina lor.

Sursa: adevărul

 

 

Distribuie articolul: