Chiar dacă vremea de afară pare că va rămâne însorită și călduroasă, ploile de toamnă vor începe să își facă și ele simțită prezența, în mod inevitabil.

Dacă ești meteosensibilă, știi deja că luna septembrie va fi una ceva mai dificilă. De obicei, schimbările desezon îți produc stări de neliniște sau tristețe, iar astenia de toamna nu este deloc plăcută.

Ce ar fi dacă anul acesta ai privi toamna dintr-o altă perspectiva? Poate acest lucru nu te va face să scapi complet de emoțiile neplăcute, însă cu siguranță te va ajută să îți placă sezonul ploios puțin mai mult și să îi faci față cu o stare generală mai bună.

Vrei  eviți astenia de toamnaIată 5 lucruri pe care  te concentrezi la început de sezon:

1. Apusurile magice

Sigur, apusurile de vara sunt superbe, însă cele de toamna sunt cu adevărat spectaculoase. Nuanțele aurii ale soarelui la asfințit se potrivesc de minune cu tonurile calde ale frunzelor. Chiar dacă toamna nu este anotimpul tău preferat, fă-ți un obicei din a ieși în aer liber cât mai des, la apus. Poți crea chiar un ritual săptămânal, în care să admiri spectacolul de culori din același punct strategic. Poate fi un parc, malul unui lac, un local situat pe un acoperiș sau chiar propriul tău balcon.

2. Băuturile calde

Și nouă ne va fi dor de limonadele reci, cu pepene sau căpșune. Totuși, toamna are și ea un aș ascuns în mânecă: băuturile calde și delicioase, care te relaxează instantaneu și te umplu de bucurie. Este momentul să te bucuri de ceaiuri aromate, ciocolată caldă, cafea fierbinte sau un turmeric latte pe cinste, la cafeneaua preferată sau acasă, alături de cea mai bună prietenă. Starea de bine este garantată!

3. Hainele comode

Există ceva mai lejer și mai plăcut decât un pulover moale și pufos? Poate doar un hanorac oversized, din bumbac finîntr nuanță veselă. Le poți purta pe amandoua în acest sezon răcorosalături de jeanșii tăi favoriți și o pereche de ghete. Profită de răcoarea toamnei pentru a purta ținute în mai multe straturi, pulovere elegante sau hanorace cool, în combinații surprinzătoare.

4. Natură și mirosul de ploaie

Știai că astenia de toamna este favorizată de timpul petrecut în interior și de sedentarism? Chiar dacă ți se pare că toamna nu este un anotimp potrivit pentru plimbări în aer liber, încearcă să ieși din casă și să asimilezi vitamina D, măcar câteva zeci de minute, în fiecare zi. Învață să apreciezi natură în culorile ei calde, să simți mirosul proaspăt de ploaie și iarbă udă. O simplă tură de parc alături de o persoană dragă te poate binedispune instantaneu!

P.S.: Ia cu ține și aparatul foto sau telefonul. Peisajele de toamna sunt perfecte pentru poze superbe!

5. Gătitul la cuptor

Dacă pe timp de vara ți-a fost prea cald   aprizi cuptorul, acum este momentul perfect pentru a scoate cele mai iubite rețete de prăjituri la ivealăPoți coace tarte cu prune, pandișpan cu pere, plăcintă cu mere, cheesecake cu gem de gutui sau alte delicii calde și pufoase. Gătitul în sine te va ajută  te relaxezi și  îți eliberezi mintea de gânduri negative, iar aromele din cuptor îți vor pune zâmbetul pe buze imediat!

Distribuie articolul: