Sophia Loren este un simbol al cinematografiei mondiale, dar și una dintre cele mai frumoase femei din lume. Chiar și acum, actrița este un etalon de stil pentru tinerele artiste, care vor să-i semene. Astăzi, diva care a cucerit lumea, împlinește 87 de ani și rămâne la fel de elegantă, și stilată ca în tinerețe.

Sophia Loren a fost una din marile frumuseți naturale, pe care le-a oferit lumii cinematografia italiană. Actrița reușea să atragă toate privirile oriunde se ducea, iar rivalele din breaslă nu au reușit niciodată să o depășească.

Sophia Loren s-a născut la Roma (Italia), în anul 1934. Pe numele ei adevărat Sofia Scicolone, actrița a avut parte de o copilărie tumultuoasă. La 15 ani a participat la un concurs de frumusețe și a câștigat titlul de „Miss Eleganță”. Cu toate acestea, nimeni nu prevedea că Sophia avea să devină una dintre cele mai bune actrițe din lume, a cărei frumusețe a schimbat definitiv standardele.

Nicio actriță din Italia nu s-a bucurat de popularitatea internațională pe care a avut-o Sophia Loren. Ea a fost și prima actriță străină, care a câștigat Premiul academiei de film pentru rolul înterpretat în pelicula „Two Women”. Sophia a a jucat alături de nume grele de la Hollywood, precum Frank Sinatra, Clark Gable sau John Wayne.

Distribuie articolul: