Evenimentul Cultural Internațional ARTVIN Purcari va avea loc la data de 21 iulie, la Vinăria Purcari, cu începere de la ora 12:00 și vor participa artiști consacrați invițati din Republica Moldova, România şi din alte ţări precum Franţa, Elveţia, India, Italia, Benin, Ucraina, Polonia, Rusia, Finlanda și Azerbaidjan. 

Evenimentul își propune ca obiectiv promovarea artei şi culturii naționale, stabilirea legăturii între arta populară și cea contemporană prin prisma diverselor genuri de artă (pictură, sculptură, artă decorativă, muzică etc.), dar și schimbul de experiență dintre plasticienii din țările participante.

Principalul obiectiv al evenimentului este susținerea artiștilor plastici şi a tinerelor talente din familii vulnerabile prin colectarea de fonduri obținute la eveniment în rezultatul vânzărilor de bilete și a operelor expuse la eveniment.

Programul evenimentului include: 

• Inaugurarea oficială a expoziției internaționale de artă contemporană;
• Vernisaj cu vânzare în scopul colectării fondurilor pentru tinerii talentați din Moldova în diverse domenii artistice;
• Master class de artă în tehnica „VinSpumant”;
• Duet gastronomico-oenologic cu vinuri și bucate selecte;

Invitata specială a serii va fi Lilia Solomei, Soprană, Artistă a Poporului.

Costul unui  bilet este de o mie de lei cu transport inclus. Biletele pot fi cumpărate de pe iTicket și WineBar Purcari, strada Calea Ieșilor 8/ Zity Mall.

 

Distribuie articolul: