Irinei Greciuhina i-a reușit ceea ce părea la început imposibil. I s-a propus să transforme într-un club încăperea unui hotel din orașul chinez Shenzhen - un „mic” orăşel balnear cu 8 milioane locuitori situat pe malul oceanului Pacific, între oraşele Guangzhou şi Hong Kong. Ziua se planifica să servească drept restaurant, iar seara – club. I s-a mai spus că localul trebuia deschis în cel mult 30 de zile. 

kitaiskii_sindrom_06

„De sub aripa avionului se zăreşte „micul” orăşel chinezesc Guangzhou. „Doar” 22 milioane locuitori. De jur împrejur numai zgîrie nori care îţi creează impresia de inferioritate. Numărul clădirilor înalte în acest oraş depăşeşte cu mult numărul chioşcurilor de presă din Chişinău. Din avion soseşti direct în tropice. Umiditate, arşiţă şi miros de peşte. După cîteva ore de mers în maşină ajungem la destinaţie, locul unde se amplasează viitorul club. Şi cronometrul a început numărarea inversă, doar 8 zile pînă la plecarea din China”, își amintește Irina.

kitaiskii_sindrom_05

A trebuit să facă măsurările în încăpere pe întuneric, deoarece încă nu a fost trasă lumină. Odată rezolvată sarcina trebuia să transmită datele la oficiul din Chișinău, misiune dificilă, căci în China nu ai acces la gmail, Facebook, Viber sau Skype. În schimb, poți descărca aplicația WeChat pe telefon, iar unica barieră rămasă a fost diferența de 6 ore.

„Noaptea vizitez cluburile şi restaurantele din Guangzhou. Trebuie să înţeleg care sunt tendinţele şi preferinţele chinezilor. Am observat, cu mare mirare, că tendinţele în design amintesc de anii 90 la noi: totul este în culori aprinse, cu auriu, pompos şi exagerat.”

În imaginile de mai jos, vedeți ce a proiectat în cele din urmă Irina.

kitaiskii_sindrom_012

Vedeți prin ce peripeții a trebuit să treacă Irina pe blogul zendesign.md.

kitaiskii_sindrom_023

În a opta zi de ședere în China, Irina și-a luat zborul, așadar le-a reușit pe toate timp de o săptămână. De menționat este că a mers personal la cumpărături după mobilier și corpuri de iluminat. Clubul a fost deschis deja în absenţa ei, peste 22 zile.

kitaiskii_sindrom_018

Distribuie articolul: