Cântăreața legendară Aretha Franklin se află în stare gravă, viața ei fiind în pericol, informează Europa Press. Regina muzicii soul a părăsit scena anul trecut din cauza problemelor de sănătate.

Diagnosticată cu cancer în 2010, Aretha Franklin, a luptat pe parcursul ultimilor ani împotriva bolii. Cântăreața în vârstă de 76 de ani a continuat cariera sa artistică până la finele anului trecut. Ultima sa apariție a avut loc pe 2 noiembrie 2017, într-un concert de caritate organizat de Fundația lui Elton John împotriva HIV, la New York.

Fiica preotului Clarence LeVaughn Franklin și a cântăreței Barbara Franklin, Aretha Franklin s-a născut la 25 martie 1942 în statul Tennessee. Ea a înregistrat primul ei album, The Gospel Soul of Aretha Franklin, având doar 14 ani. Câțiva ani mai târziu, Franklin a început să facă primii pași în industria muzicală cu brandul Columbia Records.

Acesta a fost începutul unei cariere extraordinare, pline de succes, în care Franklin a obținut 18 premii Grammy (rezultatul artistei a fost depășit doar de Alison Krauss). La 3 ianuarie 1987, Aretha Franklin a devenit prima femeie inclusă în Sala de Onoare Rock and Roll (Rock and Roll Hall of Fame). În 2008, revista Rolling Stone l-a numit drep cea mai bună cântăreață din toate timpurile.

SURSA

Distribuie articolul: