Astăzi vreau să îl cunoașteți pe Damian Marin, care are 12 ani și își face studiile la Liceul Teoretic „Spiru Haret”. La prima vedere nu se deosebește cu nimic de alți copii. Nici dacă o să vă psun că îi place să joace fotbal nu o să vă uimesc. 

Există însă un „dar”. La ai săi 12 ani, comentează orice meci de fotbal ca un profesionist. E incredibil cât de bogat îi este vocabularul și cât de repede își formulează gândurile. O fi venind pe cale ereditară de la bunicul său scriitor.

„Prima dată am privit meciul dintre Spania și Paraguay la Cupa Mondială din 2010. Spania a câștigat meciul cu 1 la 0 chiar dacă arbitrajul nu a fost perfect. Primul meu idol a fost Diego Furlan. Am descoperit echipa Urugauyului prim semifinala cu Olanda. Aveam cinci ani și jumătate când am văzut primul meci. Nu prea eram familiarizat cu offside-ul, nu știam în ce condiții poate fi declarat offside, dar am înțeles ca orice om că cel care dă cele mai multe goluri a câștigat.”

Damian se visează comentator de fotbal, așa că va urma facultatea de jurnalism. Damian nu doar comentează meciurile. El se pricepe și la construit strategii. Cică Hames își irosește talentul la Real, iar cel mai bun pas pe care l-ar putea face pentru cariera sa e să joace pentru Bayern. Dacă puteți, să îi transmiteți mesajul fotbalistului. Nu de alta, dar ar avea mai mult succes. Serios vorbind, vedeți interviul integral cu Damian. O să vă cucerească, indiferent că vă place fotbalul sau nu. 

Distribuie articolul: