Un argentinian în vârstă de 25 de ani s-a căsătorit în 2015 cu mătușa lui, în vârstă de 91 de ani, „din dragoste”, însă acum este nemulțumit că, după moartea femeii, statul refuză să îi plătească o pensie de văduv și nu recunoaște oficial căsătoria, relatează The Guardian, citat de digi24.ro.

Mauricio Ossola avea doar 23 de ani când a cerut-o de soție pe mătușa lui, Yolanda Torres, o profesoară ieșită la pensie, care avea atunci 91 de ani. Cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii simple, în provincia Salta, în urmă cu doi ani.

Femeia a murit însă anul trecut, iar de atunci tânărul încearcă, fără succes, să obțină o pensie de văduv. „Am iubit-o pe Yolanda în cel mai pur mod în care poți iubi o persoană, iar acest sentiment și durerea pe care am simțit-o când am pierdut-o mă vor urmări până la moarte”, spune Ossola.

Până acum, statul argentinian i-a respins cererea pentru pensia de văduv și nu recunoaște căsătoria celor doi. Astfel de ajutoare financiare sunt acordate atunci când partenerul rămas văduv poate dovedi că decedatul era singurul său sprijin financiar. Ori acest lucru este incert în cazul lui Ossola, care profesează ca avocat și se poate întreține singur.

Bărbatul spune că, în ciuda diferenței de 68 de ani dintre el și mătușa lui, căsătoria a fost perfect legală, cu toate că erau rude. El este hotărât să ducă acest caz la Curtea Supremă, dacă nu îi va fi acordată pensia.

„Acest refuz este nefondat și nu voi trăda ultima dorință a Yolandei și jurământul pe care i l-am făcut pe patul de moarte. Yolanda a insistat să îmi termin studiile. Căsnicia noastră a fost o decizie nobilă și legitimă. M-a susținut până în ultima clipă și ultima ei dorință a fost ca eu să primesc acest ajutor”,spune Ossola.

Distribuie articolul: