Neaplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar, dar și alte încălcări ale agenților economici care prestează servicii în zonele de distracții vor fi pedepsite de inspectorii fiscali.

Instituția anunță că de-a lungul întregului sezon estival Serviciul Fiscal de Stat își va intensifica activitatea de conformare fiscală a celor care activează în sfera serviciilor de agrement.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, anume în această perioadă se atestă o creștere semnificativă a numărului de clienți, iar odată cu ei crește și riscul admiterii încălcărilor de ordin fiscal de agenții economici.

Pentru a depista încălcările, se vor efectua controale fiscale inopinate

Serviciul Fiscal de Stat anunță că riscul sporit de neaplicare a mașinii de casă și control a fost confirmat și în cadrul acțiunilor de monitorizare derulate în perioadele anilor precedenți. Astfel, pentru evitarea fenomenului de eschivare de la onorarea obligațiilor fiscale, pe parcursul lunilor iunie-august 2019, activitatea agenților economici, prestatori ai serviciilor de agrement, va fi monitorizată prin prisma controalelor fiscale inopinate.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă agenților economici să respecte prevederile legislației în vigoare.

Sursa: Agora.md