În Moldova va fi fondat Parcul Național „Nistrul de Jos”. Aria protejată se va întinde pe o suprafață de 62 000 ha.

Conform diez.md, guvernul a aprobat, la ședința din 9 martie 2022, legea privind fondarea Parcului Național Nistrul de Jos. Aria protejată se întinde pe o suprafață de 62 000 de ha, în hotarele teritoriale ale 13 localități, amplasate pe teritoriul raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și trei localități situate în partea stângă a Nistrului.

Parcul Național are scopul de a proteja diversitatea biologică, de a asigura menținerea, conservarea și folosirea rațională a resurselor naturale. Totodată, crearea acestei arii naturale protejate va asigura păstrarea complexelor naturale de o importanță majoră și va constitui un imbold suplimentar în dezvoltarea localităților și atragerea turiștilor.

Potrivit autorităților, în Republica Moldova există mai multe parcuri și rezervații naturale protejate de stat, precum: Parcul National „Orhei”, rezervațiile științifice „Pădurea Domnească”, „Codrii”, „Iagorlîc”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului”.

Proiectul urmează să fie aprobat și în Parlament.

Sursa: diez.md 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: