Peste 120 de oameni au reuşit să adune aproape 40 de mii de lei în cadrul evenimentului caritabil The Ultimate Charity Latin American Food Challenge – care a avut loc în această sâmbătă la berăria Kozlovna Ceska Pivni Restaurace din capitală. La provocarea culinară s-au aventurat şase, cele mai bune restaurante din Chişinău care au pregătit mâncare specifică bucătăriei latino-americane.

Burritos, fasole în stil peruvian, salată vegetariană din quinoa, paella valenciană, guacamole, chili con carne, tortillas şi salată mexicană – au făcut deliciul oaspeţilor. Reţetele inedite au fost pregătite de bucătarii restaurantelor Radisson Blu Leogrand Hotel, Café Rozmarin, Nobil Restaurant, Jeraffe Restaurant, Smokehouse, Barbar. Reţetele au fost însoţite de cele mai bune vinuri de la Fautor, dar şi de bere de la Efes Vitanta Moldova Brewery. Toate acestea, pe ritmuri de chitară LIVE alături de Dimi-Trio Acoustic Band.

În cadrul ospăţului, a fost organizată şi o loterie de caritate, cu premii oferite de: Martely, Bookshop Educational Center Moldova, Articole din Piele Naturală, CopperHand, Kuki.md, Ana Popova Showroom, Crideni, Wine.md, Laro Migdale, La Nobiltà del Gusto, Acy Varlan Photography, Şcoala de chitară cu Victor Vacarciuc, GOSH Produse Cosmetice, Carousel și Barbershop Lisnic.

The Ultimate Charity Latin American Food Challenge este un eveniment organizat cu scopul de a colecta fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova și anume dezvoltarea și consolidarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova. La moment, Rețeaua integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu în regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul, persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate
serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii acestora.

De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 700 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 15.000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și peste o mie de persoane au primit ajutor umanitar sub forma de pungi pentru stomă și accesoriile necesare.