Aperitivele cu șuncă pot căpăta nenumarate forme și pot fi simple sau demne de mese regale!

Această rețetă de aperitiv este simplu de realizat si ieftin, dar oferă o explozie de gusturi care îți va uimi invitații!

Acadele de cartofi, învelite cu șuncă și sos picant

Ingrediente

  • 1/2 kg de cartofi noi mici sau de dimensiuni medii
  •  o linguriță și jumătate de rozmarin proaspăt, tocat
  •  o lingura de ulei de măsline
  •  1/2  linguriță de sare
  •  piper proaspăt măcinat
  • 300 – 400 g de bacon tăiat în felii groase
  •  200 g de smântână
  • 1 linguriță de sos iute
  •  sare și piper

Mod de preparare

Încălzește cuptorul. Spală și usucă toți cartofii, apoi taie-i în bucăți de 2-3 cm – chiar dacă nu au exact aceeași formă, încearcă să tai toate bucățile cam la aceleași dimensiuni. Pune cartofii într-un vas de dimensiuni medii, acoperă cu apă rece și adu la punctul de fierbere. Asezonează cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, gătește cartofii timp de 3-4 minute, până când poți introduce cu ușurință o furculiță în ei. Scopul tău este să obții cartofii aproape gătiți – dar nu complet (ca să nu se zdrobească în timpul următoarelor etape).

Scurge cartofii și pune-i într-un vas mare. Adaugă rozmarinul, uleiul de măsline, sare și câteva firicele de piper și amestecă până când toți cartofii sunt acoperiți în amestec.

Taie feliile de bacon în jumătăți (cu o tăitura scurtă, verticală). Învelește fiecare bucată de cartof cu o jumătate de felie de bacon, fixând cu ajutorul unei scobitori. Pune cartofii pe o foaie de copt acoperită cu pergament sau folie de aluminiu. Este posibil să trebuiască să coci cartofii în 2 serii.

Coace cartofii timp de 15 minute, apoi întoarce fiecare bucată. Coace timp de încă 10-15 minute până când baconul este gătit si crocant.

Amestecă smântâna și sosul picant într-un vas mic. Asezonează cu sare și piper. Aranjează aperitivele cu șuncă pe un platou și servește alături de sos!

SURSA: Divahair.ro