Deși nu nu există studii care să demonstreze că apa de orez ar putea avea efect asupra accelerării creșterii părului, tot mai multe persoane se declar mulțumite de efectul acesteia. Ce este apa de orez, cum se obține și cum funcționează pentru creșterea părului aflați mai jos.

Clătirea sau ținerea părului în apa de orez pentru a-l face să crească lung și strălucitor este o practică de mult folosită în rutina de frumusețe din Asia de Est, iar de puțin timp, această practică a devenit virală pe Tik Tok, după ce utilizatorii au sugerat că aceasta chiar funcționează, menționează csid.ro.

Ce este apa de orez?

Apa de orez este apa rămasă după ce orezul a fost fiert, care de cele mai multe ori conține mai multe vitamine. Cel mai ușor mod de a o obține este e a pune 1 cană de orez la două căni de apă, iar apa rămasă după fierbere să o muți într-un recipient curat. Înainte de a aplica produsul obținut pe păr, utilizatorii de pe tik tok folosesc uleiuri esențiale pentru a fermenta apa sau chiar coajă de grapefrut.

O altă metodă este fără fierbere. 1 cană de orez la cantitatea dublă de apă se clătește ușor apoi se pune într-un recipient (borcan), se agită bine compoziția. Ulterior apa se strecoară, se adaugă câteva linguri de oțet de mere și se pulverizează pe părul curat (imediat după spălare).

@deebekksta

Shiny hair who? Hahah I would absolutely recommend doing this!! #hair #hairstyle

♬ original sound – Bekkii vosper

Cum funcționează pentru creșterea părului?

Din păcate nu există studii care să demonstreze că apa obținută din fierberea orezului ar putea avea efect asupra accelerării creșterii părului, dar există posibilitatea ca acest lucru să fie real. Acest produs conține vitaminele B și E, asociate creșterii și vitalității părului. Deficitul de vitamina B12 este asociat în special căderii părului, arată un studiu publicat în 2019 în Dermatology and Therapy.

Dacă îți speli părul cu apă de orez, este posibil să te bucuri de o îmbunătățire de moment. Cel mai probabil, datorită conținutului de vitamine, acest produs va oferi un aspect mult mai vibrant părului, dar nu va accelera procesul de creștere, deoarece nu poate penetra firul de păr.

Sursa: csid.ro.

Foto: Pexels.com, TikTok